Boganmeldelse: ”Den tyske pige”

Anmeldt af Bog & Idé, Faaborg

Debutroman skrevet af Armando Lucas Correa.
Romanen er baseret på virkelige hændelser og er udgivet af Politikens Forlag.

Bogen tager sit udgangspunkt i 1939 i Berlin, hvor jøderne mærker, at Hitler er begyndt at komme til magten. Jøderne må ikke arbejde, og de bliver frataget deres værdier.
Den jødiske familie Rosenthal får muligheden for at forlade Berlin, og kommer til Hamborg, hvor de sammen med ca. 900 andre passagerer, heraf størstedelen tyske jødiske flygtninge, kommer ombord på ruteskibet St. Louis, der skal sejle dem til Cuba.
Umiddelbart inden ankomsten til Cuba, tager tingene en drejning, man ikke havde forudset.
Derfra bliver man ført igennem tiden frem til 50’ernes revolution på Cuba, og derfra videre frem til nutiden, hvor Anna Rosen modtager en pakke fra Cuba.
Anna begynder at grave i sin fortid og det fører hende til Cuba, hvor hun træffer sin faster Hannah, som fører Anna ind i familiens barske fortid.

Romanen er let læselig selvom den springer i tiden. Den er skrevet, så man, som læser, kan fornemme stemningerne de steder, hvor tingene foregår, og uden at gå i dybden med koncentrationslejrenes rædsler, formår forfatteren alligevel at beskrive, hvor forfærdeligt de jødiske forfølgelser har været, og hvordan det – i denne roman – påvirkede familien Rosenthal med splittelse af familie og venner.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Hvis du kunne lide ”To brødre” og ”Alt det lys vi ikke ser”, så vil du helt sikkert synes om denne roman.