Annonce / artikel

Som led i en udrulning af 570 solcelleanlæg på Salling Groups matrikler i ind- og udland har føtex i Faaborg fået et solcelleanlæg på taget.

Næste gang du handler i føtex Faaborg på en solskinsdag, kan du lune dig ved tanken om, at solens stråler ikke kun varmer, men også laver strøm på toppen af varehuset, mens du handler. Med solceller på tagene i 570 af koncernens matrikler i både ind- og udland er turen nu kommet til føtex i Faaborg. Panelerne er sat op, og er klar til at blive taget i brug.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Det glæder varehuschef i føtex i Faaborg, Kasper Strunge, at der nu er solceller på taget af varehuset.

– Vi er glade for, at vi kan dække næsten 15 procent af varehusets energiforbrug ved at have fået solceller på taget. Det er et stort skridt i den grønne omstilling, at føtex og Salling Group satser på vedvarende energi i form af blandt andet solceller, siger han.

De 570 solcelleanlæg totalset i Salling Group kommer til at dække en stor andel af koncernens energiforbrug. Da der allerede er sat solceller op og flere er på vej, gør Bilka, Føtex og Netto til førende energiproducenter i dansk detailvarehandel.

– Det er glædeligt, at vi har fået solceller på taget af føtex i Faaborg. Vi har sat fuld fart på udrulning og implementering af energi- og klimaindsatser, som hjælper os med at sikre vedvarende energi samt sænke vores CO2-aftryk, siger bæredygtighedsdirektør i Salling Group, Henrik Vinther Olesen.

Der er blandt andet opsat solcelleanlæg på Salling Groups hovedkontor i Aarhus, hos føtex i Ribe, Randers og nu altså også hos føtex i Faaborg.

Ud over solcellerne på varehusets tag i Faaborg, så har føtex Faaborg også taget et nyt genvindingsanlæg i brug for at sikre at man udnytter alle ressourcer optimalt.

– Vi har et stort antal kølere i butikken, og den varme, det skaber at lave den nedkøling, udnytter vi nu til opvarmning i varehuset. Samtidig har vi fået nye og mere energirigtige frysere og kølere i hele varehuset, så vi skruer på alle de knapper vi kan, understreger Kasper Strunge.

Inden længe venter der i øvrigt varehuschefen en mere konkret og hyggelig arbejdsopgave i Faaborg, der helt sikkert også vil skabe varme og glæde. Det er nemlig føtex Faaborg, der sponsorerer godteposerne til årets juletræstænding, og det glæder Kasper Strunge, at varehuset også kan bidrage til julehyggen i Faaborg.

Fakta

● Solcellerne på taget af føtex i Faaborg kan generere 124.000 kWh/år, hvilket svarer til cirka 27 gange almindeligt energifor brug i en dansk gennemsnitsfamilie

● Solcellerne i føtex i Faaborg kan dække 13,8 procent af varehusets forbrug

● Anlægget er sat op og er klar til at blive taget i brug