Faaborg-Midtfyn Kommune har fået godkendt en ansøgning om at starte et nyt botilbud i Korinth ved Faaborg. Botilbud Korinth er godkendt fra dags dato og vil huse 20 beboere, sådan lyder det i en pressemeddelelse udsendt mandag eftermiddag.

I februar i år sendte Faaborg-Midtfyn Kommune en ansøgning til Socialtilsyn Midt om at oprette et nyt socialt tilbud efter lukningen af Solakrænten. Det er den ansøgning, som Socialtilsyn Midt nu har godkendt.

Botilbud Korinth får en socialpsykiatrisk målgruppe. Det vil sige personer med for eksempel personlighedsforstyrrelser, forandret virkelighedsopfattelse og eventuelt misbrug.

Botilbuddet er godkendt til 20 beboere. 13 af pladserne vil gå til borgere, der tidligere har boet på Botilbuddet Solskrænten, som lukkede 30. april. Der vil blive visiteret borgere til de resterende syv pladser.

Nina Dam, afdelingsleder på Botilbud Toften, er indsat som konstitueret leder af Døgnpsykiatri, som Botilbud Korinth hører ind under. Afdelingslederstillingen på Botilbud Korinth er slået op.

På sigt vil ledelsen skulle bestå af en leder af Døgnpsykiatri og en afdelingsleder for henholdsvis Botilbud Toften og Botilbud Korinth.

Det forventes, at Botilbud Korinth vil beskæftige 30 stillinger.

Der er behov for visse forbedringer af de bygninger, som skal huse Botilbud Korinth. Derfor har kommunalbestyrelsen den 13. maj afsat 2,273 millioner kroner til at renovere bygningerne. Beboerne kan godt flytte ind, mens renoveringsarbejdet er i gang.

Det forventes, at renoveringerne er færdiggjort i slutningen af juni måned. Faaborg-Midtfyn Kommune ser frem til derefter at kunne invitere lokale borgere, samarbejdspartnere og andre interesserede til en officiel indvielse af det nye botilbud.