Sydfyn inviterer til Sydfynske Syrendage fra den 16. maj til søndag den 19. maj. Her er det muligt at deltage i guidede gå- og cykelture eller tage turen på egen hånd rundt i det bakkede landskab. To lokale haver byder på syren-inspirerede forfriskninger til de besøgende

I maj springer syrenerne ud – og særligt smukt er det på Sydfyn, hvor området omkring Vester Hæsinge, Ny og Gl. Stenderup, Sandholts Lyndelse, Brobyværk og sydover til Millinge-Falsled er kendt for levende og smukke syrenhegn i landskabet og langs vejene. Faktisk er området omkring Faaborg det sted i verden med den største koncentration af syren-hegn.

Derfor inviterer landsbyerne gæster udefra til at komme og opleve landskabet enten på egen hånd eller på en af de guidede ture.

- Annonce -

Besøg de smukke haver
I Vester Hæsinge kan man opleve den smukke præstehave, mens lokale i Ny Stenderup inviterer indenfor i deres haver.

Beboerformand Bjarne Brøndgaard er en af de lokale kræfter bag Sydfynske Syrendage, og han glæder sig til at tage imod gæster i sin 3,5 hektar store landskabshave på ’Ellebjerg’, Horseballevej 11 – lige nord for Svanninge Bakker:

– Vi synes selv, at vores have på ’Ellebjerg’ er det oplagte pitstop på turen rundt i Syrenlandet. Her kan man få en lille forfriskning i vores cafe. Sidste år fik vi besøg af op mod 500 på de tre dage, vi havde åben have. Vejret var fantastisk. Det har sikkert gjort sit, men vi håber, at flere og flere bliver opmærksomme på Sydfynske Syrendage, og at det kan blive en af forårets traditioner for rigtig mange, fortæller Bjarne Brøndgaard.

For at give flere turister mulighed for at besøge landskabshaven på ’Ellebjerg’ er haven åben allerede fra torsdag den 16. maj til og med torsdag 23. maj.

I haven hos Lena og Lars på Horseballevej 26 kan man hente inspiration til egen have, da deres 2500 m2 store landbo-have er anlagt med både finurlighed og nytænkning. Det er også muligt at købe Pulled Pork hotdogs og øl og most fra lokalt bryggeri.

Se hele programmet på hjemmesiden: www.syrenland.dk