På lørdag den 10. august klokken 13.00 er der fernisering på en ny udstilling i Galeriget i Bøjestræde. Denne gang er det Tysklands mest kendte bladtegner, der har lavet en række kunstmalerier.

Kunstneren med det helt særlige navn, Til Mette, bor og arbejder i Hamborg. Gennem 25 år har han tegnet til ugemagasinet Stern, som de fleste i Tyskland kender.

Det er den tyskfødte, nærmere betegnet Hamborg-fødte, forfatter Andreas Greve, der har fået tegneren og kunstneren Til Mette til Faaborg.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Det var meget ligetil at få arrangeret en udstilling med Til Mette. Til Mette og jeg er venner. Vi har ovenikøbet lavet flere bøger sammen, bl.a. bogen ‘Dichter an Hamburg’ med rim og remser til byen, skrevet af mig. Til Mette har ellers ikke så meget tid til at være maler – fordi hans bladtegner-hverdag kræver, at han hver uge hoster op med skarpsindige, rammende og morsomme brugskunst, fortæller Andreas Greve.

Til Mette har en kraftfuld kunstnerisk stil, og udstillingen har fået titlen Hamborg-billeder, hvor han har skildret sit Hamborg. På udstillingen vil man ligeledes kunne se nogle af hans tegneserier.

Udstillingen byder på 55 malerier af Hamborg, og der vil være mulighed for at købe bogen ‘Dichter an Hamburg’, samt at få denne signeret af forfatteren.

På lørdag hænger malerierne af Hamborg på væggene i Galeriget, mens der på et lærred vil blive vist nogle af Til Mettes morsomme tegninger med talebobler, på tysk.

– Oliver Streich og jeg har gjort os umage for, at et nogenlunde TILsvarende tekst står på dansk nedenunder, lover Andreas Greve.

Udstillingen kan ses i Galeriget hver lørdag fra klokken10.00 – 14.00 frem til den 24. august.