Vestkaj i Faaborg lukkes midlertidigt i juli og august

Det ligger fast efter et flertal af aktørerne på havnen har ytret ønske om en midlertidig lukning. Formålet er at skabe et nyt og levende opholdssted på havnen, og forsøget vil blive evalueret til efteråret, det fortæller Faaborg-Midtfyn Kommune mandag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Tidligere har både kommunalbestyrelsen og den politiske styregruppe for udviklingen på Slagterigrunden besluttet, at Vestkaj skal lukkes i sommerperioden. Formålet er at gøre området til et rekreativt samlingssted i højsæsonen.

Men efter den seneste tids debat om lukningen havde den politiske styregruppe i torsdags et møde med Vores Havn og andre centrale aktører på havnen i Faaborg. Her fremsatte et flertal af aktørerne et ønske om forsøgsvis at lukke Vestkaj i to måneder den kommende sommer efterfulgt af en fælles evaluering. Derfor ligger det fast, at vejen bliver lukket for trafik i juli og august, lyder det.

Borgmester Hans Stavnsager (S) siger:

– Jeg oplever, at der er rigtig stor opbakning til at omdanne Vestkaj til fodgængernes domæne i sommermånederne. Og der er også mange grunde til, at det er en god idé. Vi ved, at mange gerne vil være ved vandet for at nyde en frokost, en is eller blot gå en tur. Og da Faaborg-Midtfyn Kommune sidste år overtog Slagterigrunden fra Danish Crown, var Vestkaj også lukket og omdannet til en hyggelig folkefest. Derfor er jeg sikker på, at Vestkaj vil blive et værdsat opholdssted over sommeren for både faaborgensere og turister.

Jan Mortensen, der er formand for Vores Havn – og direktør for Faaborg Værft – tilføjer:

– For Vores Havn handler det her om at skabe liv på og omkring Slagterigrunden. Der går mange år, før Slagterigrunden er færdigudviklet, og i mellemtiden er det vigtigt med aktiviteter, som kan udvikle og give energi til området. I vores øjne er det kun positivt, at der kommer til at ske noget nyt.

Det er aftalt med aktørerne, at den midlertidige lukning i fællesskab bliver evalueret efter sommeren.

For at give et alternativ til bilister med ærinde på havnen, vil der blive etableret en grusvej bagved Frølageret som erstatning for Vestkaj i juli og august. Denne vej vil forbinde Havnegade og Munkholmen – ligesom Værftsvej fortsat vil være åben. Vestkaj vil også i særlige tilfælde kunne åbnes op for trafik.

Der bliver opsat skilte, så det tydeligt fremgår, hvilke alternative veje, man kan benytte. Faaborg-Midtfyn Kommune vil også sørge for, at der kommer yderligere parkeringspladser på havnen for at imødekomme den forventede øgede aktivitet i området.