Hotel & Restaurant Færgegården i Faaborg har indgået samarbejde med Bikubenfonden omkring levering af kød fra Svanninge Bjerge. De nye signaturretter er baseret på Welsh Black-kvæget, som hele året græsser i Svanninge Bjerge nord for Faaborg. Hotel Færgegården er den eneste restaurant i Danmark, som serverer kød fra Welsh Black-kvæget fra Svanninge Bjerge.

Hotel & Restaurant Færgegaarden vil dette efterår få en helt ny hovedret på a la carte menuen, med de bedste skæringer fra Welsh Black kødkvæget. Tilberedningen sker omhyggelig med udgangspunkt i den specifikke skæring og retten serveres med årstidens lokale råvarer i topkvalitet. Til de udsøgte retter kan man vælge vin, øl og nu også Dagmar produkter fra et af Fyens største udvalg.

Foruden den nye ret på a la carte menuen vil forskellige simreretter, ligeledes baseret på Welsh Black-kvæget, være fast på menukortet i hele efterår-, vinter- og forårsperioden.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Lokalt kød af helt særlig kvalitet

Welsh Black-kvægets udsøgte kødkvalitet hænger blandt andet sammen med, at foderet udelukkende består af græs i sommerhalvåret, og  det betyder at kødet opnår en helt særlig fedtsyre-sammensætning, der giver flere af de eftertragtede og sunde umættede omega 3-fedtsyrer. Når der ikke længere er næring i græsset om vinteren, bliver der i stedet kørt hø ud til kvæget. Det er nødvendigt, for at de kan opretholde sul på kroppen og dermed holde varmen i koldt og vådt vejr. En del af foderet produceres på egne arealer ved Høbbet. I Svanninge Bjerge kan du møde de sorte Welsh Black kvæg, som går frit omkring i skoven som en del af naturplejen i området.

Lokale oplevelser af lige så særlig kvalitet

De nye retter kan nydes i forbindelse med en lang række lokale initiativer og ophold som Hotel & Restaurant Færgegaarden tilbyder fra dette efterår.

Det drejer sig om skræddersyede hotelophold for:

  • Lystfiskere
  • Natur vandre
  • Vinterbadere
  • Kultur interesserede