Det er otte år siden, de første tanker om Forum Faaborg blev gjort.

Fredag eftermiddag kunne borgmester Hans Stavnsager så endelig klippe snoren til den officielle indvielse af fritidscenteret, der dog allerede er brug i alle ender og kanter.

Et par hundrede gæster var mødt frem til taler, pindemadder og hyggelig jazz-musik, de kunne samtidig høre Stavnsager glæde sig over de nye faciliteter midt i Faaborg.

– Man siger at alt godt, kommer til den der venter. Her synes jeg, at det har været ventetiden værd, og jeg ved, at mange har glædet sig et pænt stykke tid, konstaterede borgmesteren.

Han pointerede også vigtigheden af, at der er tilbud til de ældre i området i Forum Faaborg.

– Vi lever længere, og for at få en god alderdom kræver det, at man holder sig i form. Jeg er glad for, at I har tilbud både til vores fysiske og mentale sundhed. Det bliver et endnu vigtigere fokusområde i fremtiden, og skal være et af midlerne til at gøre presset på den offentlige sektor mindre, betonede Stavnsager.

I talerækken blev det også nævnt,

at hele fire formænd har siddet for bordenden i Forum Faaborgs bestyrelse i løbet af processen: Per Tørslev, Vibeke Røddik, Claus Lopdrup og nu Mads Holdgaard. Det vidner også om en lang og sej process.

Mads Holdgaard sendte i sin tale også en stor tak til personale, der har levet i støv og larm de seneste år og den byggesagkyndige del af bestyrelsen: Claus Skov, Jens Udenby og Niels Knudsen, der ifølge Holdgaard virkelig har trukket igennem.

Se Jørn Ungstrups galleri fra åbningen her: