Faaborg Vinterdage med DM i issvømning gentages den 24.-26. januar 2025. Vinterdagene blev rigtig godt modtaget både blandt gæster og aktører i 2024.

Tid til velvære, udeliv og forkælelse i den smukke sydfynske natur.

Det var overskriften på Faaborg Vinterdage, som havde premiere i januar 2024.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Byens aktører bød ind med over 30 arrangementer i hele Faaborg-området som fx toddy walk, yoga, strik i vildmarksbad, vinterfortællinger, saunagus, gastronomisk vintervandring og ø-ture. Samtidig dannede Faaborg også ramme om DM i issvømning, som trak både deltagere og tilskuere til havneområdet.

Faaborg Vinterdage blev så stor en succes, at Økonomiudvalget netop har besluttet, at arrangementet gentages i 2025. Faaborg Vinterdage finansieres indenfor Økonomiudvalgets bevilling til erhvervsudvikling mm., hedder det i en pressemeddelelse.

– Faaborg Vinterdage og DM i issvømning satte Faaborg på landkortet i vintersæsonen som en god vinterdestination. Arrangementet viste et flot samarbejde mellem byens aktører, som skabte nogle fantastiske dage til glæde for både lokale og de mange gæster fra hele landet. Jeg er sikker på, at sådan et event er med til, at flere får øjnene op for, at vi har noget helt unikt at byde på – også i vintersæsonen, siger borgmester Hans Stavnsager.

DM i issvømning vender tilbage
Outdoor Sydfyn stod for udviklingen af DM i issvømning i 2024, som var fuldstændig udsolgt med 205 deltagere.
Også i 2025 kommer DM i issvømning til at finde sted i Faaborg i forbindelse med vinterdagene. Målet i 2025 er at vækste 50% på deltagerantal og deltagerindtægt.

– Jeg er glad og stolt over den måde, vi fik afviklet DM i issvømning i 2024, og det er selvsagt fantastisk, at vi har fået arrangementet til Faaborg igen i 2025. Der er klare synergier mellem Faaborg Vinterdage og DM i issvømning. Vores mål er, at vi positionerer os til at kunne lave både nationale og internationale events for issvømmere fremover, siger Rico Busk fra Outdoor Sydfyns sekretariat.

Outdoor Sydfyn har fået tildelt DM værtskabet af DISA (Danish Ice Swimming Association), der var meget tilfredse med Faaborg Vinterdage som ramme og Outdoor Sydfyns sportslige afvikling i 2024.

Formand for DISA, Henry Stokholm, er ikke i tvivl om, at DM skal til Faaborg igen:
– DM i is-svømning 2024 var helt forrygende, et fantastisk event på alle måder. Faaborg som lokalitet var smuk, tilskueropbakningen var enorm, man kunne mærke, at der også var Vinterdage i byen, og Outdoor Sydfyns event-afvikling var et internationalt stævne værdigt, siger han.

Plads til flere aktører i 2025
Faaborg Vinterdage er skabt i samarbejde mellem kommune, spisesteder, overnatningssteder, turismeaktører, foreninger og butikker mv. med det formål at skabe en sæsonudvidelse, som kan øge omsætningen i de ellers stille vintermåneder.

– Faaborg Vinterdage er noget, vi skaber sammen. Det viste sig tydeligt i 2024, hvor der opstod flere nye samarbejder mellem lokale aktører. Det var helt fantastisk. Jeg håber, at endnu flere har lyst til at byde ind med arrangementer ved Faaborg Vinterdage i 2025. Vi holder et infomøde efter sommersæsonen, men man er også velkommen til at tage fat i mig allerede nu, hvis man har lyst til at bidrage til Faaborg Vinterdage 2025, slutter chefkonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune, Johanne Holten.