I disse dage er der fuld gang i forberedelserne til det, der bliver Faaborgs nye fiskerestaurant med navnet Norddisk. Spisestedet åbner i Mellemgade 10 i lokalerne, hvor Frk. Jensens tidligere holdt til. Det sker med en åbningsreception den 25. april. 

Bag restauranten står Poul Martin Petersen, som de fleste nok kender fra Nordfra, der de sidste 20 år har leveret frisk fisk fra Færøerne til danskerne.

– Nu har jeg de sidste syv år forsøgt at overtale de lokale restauranter til at sætte vores fantastiske fisk på deres menukort, men jeg er ikke rigtig lykkedes med det, så nu gør jeg det selv, smiler manden med de færøske rødder, Poul Martin Petersen. 

- Annonce -

Drømmen om at få danskerne til at elske fisk, skånsomt fanget i det iskolde færøske vand, har i den grad fået vinger i Nordfra, og nu er næste skridt altså en fiskerestaurant i hjertet af Faaborg.

Nanna Søltoft i fuld gang med malerrullen, inden hun fra den 25. april skal tage imod gæsterne i restauranten.

Teamet, der skal give drømmen vinger i Mellemgade, er kokken Frank Brødsgaard Clausen og Nanna Søltoft, der får ansvaret for at give kunderne en god oplevelse. 

– Menukort bliver 85 procent fisk, men vi får også en god bøf fra lokalt kvæg og en lækker vegetarret, så der bliver noget for alle, forsikrer kokken med 20 års erfaring fra forskellige køkkener i bagagen. – Vi kommer til at tage udgangspunkt i klassiske retter tilberedt med godt håndværk, udelukkende med råvarer fra Færøerne, Grønland, Island og vores nære lokalområde, tilføjer han.

– Vores fokus ligger også på det bæredygtige køkken. Vi vil tage et ansvar for det vi serverer, både i forhold til klima og sundhed, understreger Poul Martin, der lover et spisested, som området ikke har i dag. – Vi kommer til at skille os ud, vi skal være noget vores gæster vil køre efter. De fisk vi serverer, er fanget, fileteret og frosset inden for 24 timer, og det smager man med al tydelighed, lover han.

Holdet bag Norddisk:
Poul Martin Petersen, Frank Brødsgaard Clausen og Nanna Søltoft

Ret forude ligger den travle tid for byens restauranter, men når efteråret rammer, så er tanken, at der skal gøres plads til temaaftener, nordatlantisk underholdning, foredrag og lignende.

– Vi vil gerne overraske vores gæster. Det kan være med spændende øl eller snaps fra Færøerne, torsketunger, rokkevinger eller andre ting, der kan give besøget en ekstra dimension, fortæller Poul Martin Petersen.

Navnet Norddisk, er en sammentrækning af den nordiske tallerken, og er billedet på konceptet bag spisestedet.