Der er atter åbnet lægeklinik i lokalerne på Østerbrogade 16, der har en mere end 100 år lang historie som lokalt lægehus. Lokalerne har dog stået tomme siden Heidi Juul Dahlgaard sidste år flyttede sin klinik til Mellemgade. Før hende var det René Milling Eriksen, der tilså patienterne på adressen. Nu har læge Ines Karsten rykket sin klinik fra Vester Åby til Faaborg, og er klar til at videreføre en lang tradition med læger på adressen. 

– Jeg har haft klinik på Svendborgvej 422 i Vester Åby i 18 år, og har været meget glad for det. Nu er det blevet tid til at komme videre, da lokalerne er blevet for små, og ikke længere er tidssvarende. Jeg har brugt lang tid på at lede efter en egnet lokalitet i Vester Åby, men det er bare ikke lykkedes, så nu er jeg her, smiler Ines Karsten bag sit nye skrivebord med kig til Faaborg Fjord.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Hun har dog ikke undgået kritik fra nogle af de patienter, der har nydt godt af lægens tilstedeværelse i Vester Åby, og er kede af, at hun nu flytter fra landsbyen

– Nogle har været kede af det, andre skuffede, men heldigvis har de fleste forstået mit valg, og kommer fortsat her i Faaborg. Der er mange følelser indblandet, når en læge flytter fra en landsby, og når det sker i kølvandet på lukningen af Brugsen, så kan jeg godt forstå, hvis nogle føler, at deres by bliver drænet, forklarer Ines Karsen om sin beslutning. Hun forlader dog ikke Vester Åby helt, da hun fortsætter som plejehjemslæge i landsbyen.

Hun håber også, at beslutningen kan være med til at fremtidssikre hendes klinik.

– Jeg er blevet 60, og har ingen planer om at gå på pension, men hvis jeg skal finde en der på sigt vil overtage min klinik, så vil det være umuligt i Vester Åby, så der ligger også nogle mere langsigtede overvejelser bag min beslutning, siger hun.

I Østerbrogade er der nu bedre plads til både sekretær, medicinstuderende og Ines Karsten selv, men planen er også, at der skal rykke flere ind på matriklen. – Inden længe begynder jeg at kigge efter en sygeplejerske til klinikken, og måske kommer der i fremtiden også en læge mere i huset, men nu skal jeg lige lande. Jeg har jo kun været her i tre uger, griner hun.

I forbindelse med flytningen har der været åben for tilgang af patienter en kort overgang, men der er igen “fuldt hus” i den nye klinik.

Ines Karsten er opvokset i Tyskland, Belgien og Schweiz og uddannet i Hamborg, men flyttede til Danmark i 1997 til en stilling som læge på Centralsygehuset Nykøbing-Falster. Siden da har hun haft en lang række stillinger på sygehuse og hos praktiserende læger, inden hun i maj 2005 blev anerkendt som dansk speciallæge i almen medicin. Hun bor i Dyreborg, elsker havet og er både fridykker og havsvømmer i fritiden.