Hvis du vil have god vin, råd, vejledning og gode tips fra nogle af de største eksperter og vinnørder, så er det godt nyt. Tre lokale vinelskere har netop startet firmaet Le Domaine – der vil bringe dig endnu tættere på de vinbønder, der laver de vine, de sælger. Missionen er at gøre valget af god vin og champagne mere autentisk, overskueligt og personligt

Bag Le Domaine står vin-elskerne: Jens Ferdinand, Martin Knudsen Sloth og Fannar Thor Benediktsson.

Jens Ferdinand har arbejdet professionelt med vin hele sit liv, har solgt vinen til landets bedste restauranter, været i Frankrig 100-vis af gange, og har samlet gode vine i stor stil, siden han var 18 år. Da han hørte, at de unge “løver” Martin Knudsen Sloth og Fannar Thor Benediktsson ville kaste sig ud i et eventyr med at importere gode udvalgte vine til Danmark og præsentere dem for køberne på en helt ny måde, kunne han ikke sige nej.
Derfor har de tre lavet et fælles selskab med navnet Le Domaine.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Jeg talte med Martin en dag, han fortalte mig, at han gerne vil noget med vin. Jeg kender hans passion og evner, samtidig holder jeg sgu lidt af ham, så jeg kunne ikke sige nej til projektet, griner Jens Ferdinand, der har stillet både, know-how, startkapital og lagerplads til rådighed.

Trekløveret bag Le Domaine: Jens Ferdinand, Fannar Thor Benediktsson og Martin Knudsen Sloth

Martin Knudsen Sloth er tæt på at være færdiguddannet læge, mens Fannar Thor Benediktsson er uddannet indenfor marketing og ledelse ved SDU. Han har sidenhen specialiseret sig i videoproduktion, som er et af omdrejningspunkterne i Le Domaine, der visuelt tager kunderne helt ud i vinmarken hos producenterne. De to unge mænd har begge en stor passion for god vin, og ikke mindst historien bag. De har således allerede besøgt et utal af vingårde i Frankrig, og har yderligere et par rejser planlagt den kommende tid, hvor de blandt andet skal besøge en stor vinfestival for champagne-producenter i håbet om, at finde den næste store vin de kan importere til Danmark.

– Vi er rigtig glade for at have Jens med som vores mentor. Han er kendt og respekteret i vinkredse, og folk stoler på, hvad han anbefaler. Det er også bare en tryghed, at vi kan læne os op ad hans kæmpestore viden, og undgå de største faldgruber i branchen, siger Martin Knudsen Sloth

Det nystartede firma har allerede aftaler med tre huse i Frankrig.

Apollonis Champagne, der er et familiedrevet domæne i Valle de la Marne, der har særligt fokus på Meunier-druen, og laver frugtig, moden og saftig champagne. Domænet bliver i dag dyrket af 11. og 12. generation af familien-Loriot.

Clos Saint Joseph, der er et lille, højkvalitets-destilleri beliggende i byen Meursault, i hjertet af regionen Bourgogne. Her håndlaves gin, brændevin, pastis og frugtlikører med en præcis omhyggelighed og af nøje udvalgte råvarer.

Cellier aux Moines, der ligger i hjertet af Bourgogne lidt nord for Givry. Stedet kan dateres så langt tilbage som 1100-tallet, hvor der lå et munkekloster på ejendommen. Munkene lavede jo blandt andet vin, og her leverede man for eksempel til paven i Avignon. Siden 2004 har ejeren Philippe Pascal investeret en mindre formue i domainet, og såvel de hvide som de røde er i dag internationalt anerkendte vine.

Den Champagne, gin og Bourgogne, som du lige nu finder hos Le Domaine

– Vi går efter små producenter med højkvalitets vine til den rigtige pris, der kan garantere os en palle eller to om året, så er planen på sigt, at få vores vine ud i specialbutikker, restauranter og til private samlere, der vil have noget særligt på hylden, slutter Jens Ferdinand

Du kan møde Le Domaine på www.ledomaine.dk, hvor der allerede er en række champagner og vine i shoppen. Vil du høre historien bag Apollonis Champagnen, så kan du se den flotte præsentation fra vinbondens kælder her: https://youtu.be/7Bs2L9kipC4