Tag lidt Lasse og Mathilde, tilsæt en smule fugleedderkop, et stort stænk fællesskab og en velskænket fadøl. Så har du en del af opskriften på den folkelige festival, der i weekenden finder sted i Haastrup.

Den 8., 9., og 10. september afvikles årets Storm Folkefestival på Stormgården i den aktive Landsby, der i de kommende dage inviterer alle ind i det stærke fællesskab.

Det er ingen overdrivelse, når arrangørerne siger, at hele landsbyen deltager i arbejdet omkring festivalen. Her er nogle af de yngste frivillige i gang med ordne gårdspladsen på Stormgården

– Det er jo hele byen, der har været i sving for at gøre sig klar til at tage imod de mange gæster. Børnehaven har været med til at ordne gårdspladsen, og flere af byens pensionister har givet et nap med i opbygningen af scenen med videre. Vi er omkring 80 frivillige, der knokler for at gøre festivalen til en god oplevelse, fortæller Peter Stovgaard-Hansen en af initiativtagerne og bosiddende på Stormgården.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

De tre dages festival skydes i gang fredag kl. 16, og allerede klokken 18 indtager de levende fynske legender Lasse og Mathilde scenen sammen med lokale Emil Sanderhoff, der også er en af hovedkræfterne bag festivalen.

Herefter venter tre dage med kunstnere fra både ind- og udland, ligesom der også er talk, fælles optog gennem Haastrup og friluftsgudstjeneste på det tætpakkede program – og som altid er det helt gratis at deltage i Storm Folkefestival.

Der udsigt til en sommerlig weekend i fælleskabets tegn, når Storm Folkefestival igen løber af stablen.

At det er krøllede hjerner, der er med i arrangørgruppen, vidner et af de mere kulørte indslag om. Det traditionsrige hønseskidnings-banko bliver nemlig udvidet i år, og kommer til at involvere langt mere eksotiske dyr end de vanlige fjerkræ.

– I år kan vi præsentere Regnbueboaen Iris, fugleedderkoppen Mille samt fem kakerlakker, der alle hedder Bob, fortæller Emil Sanderhoff. De har ikke skidt meget længe, så vi er meget spændte på, hvad der sker, når de bliver sat på pladen med de 25 tal, som gæsterne kan spille på. Ingen ved det, smiler den dyreglade Sanderhoff

Emil og Peter sender de eksotiske dyr i spil lørdag eftermiddag

Se hele programmet for festivalen her: