Allerede en måned efter at Faaborg-Midtfyn Kommune opsagde samarbejdet med virksomheden Mi-Vi-Ren efter kontraktbrud og flere uoverensstemmelser, åbner den nye leverandør af privat hjemmepleje Svane Pleje nu kontor på Markedspladsen i Faaborg.

Det er endnu småt med møbler i de nye lokaler, som Svane Pleje fik nøglerne til i sidste uge, men driftsdirektør Niels Brun forsikrer, at virksomheden er klar til at tage imod borgere, selvom de fysiske rammer endnu ikke er helt på plads.

– Vi glæder os til at komme i gang her i området, og jeg må sige, at kommunen har været meget imødekommende i hele den her proces. Ja, jeg har selvfølgelig læst og hørt om bruddet med Mi-Vi-Ren, men jeg har ikke brugt tid på at forholde mig sagen. Vi fokuserer på det vi kan, og som vi ved fungerer i de andre dele af landet, hvor vi også er til stede, understreger Niels Brun.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Afdelingsleder Trine Harboe, teamleder Susan Nielsen og driftsdirektør Niels Brun i det spartansk indrettede lokale på Markedspladsen i Faaborg.

Svane Pleje har en betragtelig erfaring at trække på inden indtoget her i kommunen.
Firmaet har leveret hjemmepleje til private siden 1999, og har 800 ansatte, der betjener borgere i 12 byer i Jylland og på Fyn, og er således landets største virksomhed på dette område.

Hvordan adskiller Svane Pleje sig fra de andre aktører på markedet?

– Vores fokus ligger på helhedsplejen. Forstået på den måde, at vi har medarbejdere, der kan levere både rengøring og personlig pleje til borgerne. For dem betyder det, at der kun kommer en medarbejder i hjemmet, og tager sig af både rengøring og pleje. Det giver en større tryghed, højere kvalitet og en bedre relation, at det er den samme, de får besøg af, og så er hver enkelt besøg og længere. Det mener vi, er den bedste måde at gøre det på. Kigger vi på vores andre afdelinger, så kan jeg også konstatere, at det virker.

De problemer med rekruttering af plejepersonale som kommuner og andre aktører i sundhedssektoren oplever, har ikke været en udfordring for Svane Pleje.

– Nej, slet ikke. Vi har haft så mange ansøgninger til vores stillinger her i området, at vi har lavet en venteliste. Kun en enkelt af dem, vi har ansat, kommer fra Mi-Vi-Ren – resten kommer fra andre dele af plejesektoren, fortæller Niels Brun, der foreløbig har ansat fem ansatte.

Niels Brun ser frem til at hjælpe borgere i Faaborg-Midtfyn

338 borgere mistede efter Mi-Vi-Rens exit deres plejere, og dem er Svane Pleje klar til at tage imod. Allerede inden firmaet for alvor er etableret i kommunen, har 54 borgere sagt ja til rengøring og pleje fra firmaet, og det er absolut godkendt, hvis man spørger direktøren

– Vores ambition er 50 plejeborgere inden seks måneder, og med den start vi har fået, er det bestemt realistisk, slutter han.