Fredag eftermiddag på Heartland talte Margrethe Vestager og Thomas Vinterberg om fællesskaber. Fællesskaber kommer i mange former, og mennesker indgår i fællesskaber hele livet. Med en partnerskabsaftale og en investering på 1 million Heartland har Faaborg-Midtfyn Kommune både støttet den lokale festival og samtidigt sikret midler til alle vores lokale, frivillige fællesskaber.

Tekst: Pernille Pedersen
Foto: Steen Madsen

Fællesskabets betydning
I det store talks-telt Podium har Ledende næstformand i EU-Kommissionen Margrethe Vestager og Oscar-vindende filminstruktør og manuskriptforfatter Thomas Vinterberg indtaget sofaerne, og i en samtale modereret af Marc-Christoph Wagner reflekterer de over fællesskabets betydning, styrker og skyggesider.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Og netop fællesskaberne, mere konkret de frivillige foreningsfællesskaber, har stor gavn af Faaborg-Midtfyn kommunes investering i Heartland-festivalen.

Faaborg-Midtfyn Kommune har nemlig indgået en partnerskabsaftale med Heartland, hvor én af aftalerne lyder på at bruge lokale foreninger til mange af de frivillige opgaver, der er forbundet med en festival.

I år er hele 75% af de frivillige foreningsildsjæle fra Faaborg-Midtfyn Kommune, og her tjener foreningerne i omegnen af 400.000 kroner til brug for frivilligheden, fortæller Maria Wind Retoft Pedersen, der er kommunikationskonsulent i FMK, og på den måde kanaliseres en stor del af investeringen tilbage til kommunen og styrker fællesskaber i mange afskygninger.

Ledende næstformand i EU-Kommissionen Margrethe Vestager og Oscar-vindende filminstruktør og manuskriptforfatter Thomas Vinterberg i samtale om fællesskaber. Samtalen modereres af Marc-Christoph Wagner, der er redaktør for Louisiana Channel. Faaborg-Midtfyn investering på 1 million i Heartland er fulgt op af en partnerskabsaftale, der sikrer, at de 400.000 kroner kommer retur til lokale foreninger i FMK – Foto: Steen Madsen

Der er mange slags fællesskaber, de nære, de digitale, de globale. Fællesskab er lig med solidaritet, forklarer Thomas Vinterberg, og i fællesskaber skal man turde noget for at skabe noget stort, og netop i fællesskaber ser man storheden i det små.

De mange tilhørere ville slet ikke have muligheden for at overvære denne snak om fællesskaber, hvis ikke det var for de mange fællesskaber, der har gjort det muligt, lige fra padelklubben, der sikrer parkering til de kørende festival-gæster, Kajakklubben Malik, der har bygget en del af pladsen op og Midtfyns Volleyklub, der står for renovationen, så festivalpladsen er rent og fri for skrald.