De seneste tre år har kommunalbestyrelsesmedlem Kristian Nielsen været frivillig på Faaborg-Midtfyn Kommunes ambassade på Heartlandfestivalen. Han tager gerne den sene nattetjans, for her har gæsterne brug for andet end solcreme, plaster og pløkker. Læs nogle af Kristian Nielsens fornøjelige anekdoter her.

AF PERNILLE PEDERSEN
FOTO JØRN UNGSTRUP

Når gæsterne til årets Heartland-festival ankommer til campingområdet, sidder frivillige fra Faaborg-Midtfyn Kommunes ambassade klar til at hjælpe med alt, hvad gæsterne måtte mangle.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

I år har 80 frivillige meldt sig på banen til at repræsentere vores lokalområde på bedste vis, og i løbet af dagen har opgaverne primært bestået af at servicere campisterne med hjælp til oppumpning af luftmadrasser, udlevering af pløkker, plaster, solcreme og et par Panodil ved behov.

Ved indgangen til campingområdet står de frivillige ambassadører med trillebører og trækvogne, klar til at aflaste de tungt pakkede festival-gæster. Der er nærmest ingen grænser for den imødekommenhed, der udvises.

Fast nattevagt
Men når de koncerterne så småt ophører, og gæsterne atter trækker mod campingområdet, er det pludseligt helt andre ting, de henvender sig med i ambassaden.

Kristian Nielsen har været frivillig i kommunens ambassade gennem flere år, og han tager gerne den sene nattevagt fra klokken 21 til 02.

– Jeg har været fast på natholdet i alle årene, og vi har faktisk vores helt egen, lille klub. Det er rigtigt sjovt, og her hjælper vi ofte med andet end praktiske ting, fortæller Kristian Nielsen.

Under sidste års festival oplevede Kristian Nielsen en episode, hvor det var svært for hans faste makker på natholdet, Helle Vibeke, at holde masken.

– Det kom et kærestepar ind med deres luftmadras, som skulle fyldes med luft. De spurgte, hvad vi skulle have for det, men det gør vi jo gratis. De sagde, at så ville de synge en sang, og de begyndte at synge ‘smukt som et stjerneskud’, og så ændrede de lidt i teksten, så det passede med mig: ‘smukkere ser HAN ud’, og så blev der ellers grinet i ambassaden, fortæller Kristian Nielsen.

Det er både som privatperson og i rollen som medlem af kommunalbestyrelsen, at Kristian Nielsen tre nætter i træk tager tjansen som nattevagt, og i de sene timer skal ambassadørerne kunne håndtere lidt af hvert, forklarer han.
– Om aftenen skal vi lægge ører til lidt af hvert, fx kærestesorger. Der kan også komme et menneske, der føler sig ensom midt i mængden, og selvom vi ikke har psykologiske samtaler, så kan vi godt håndtere lidt af hvert, smiler Kristian Nielsen.

Langbordsvært og giftefoged

Hvert år finder Faaborg-Midtfyn Kommune på nye tiltag at overraske festival-gæsterne med. Det kan være alt lige fra morgenmad i form af hjerteformet brunsviger til et postkort fra kommunen, leveret lige til teltdøren i en fin, lille postkasse.

I år holder ambassaden som noget nyt både flaghejsning og morgensang, og så dækker de igen i år op til et enormt langbord med 300 spisende gæster. Her er de frivillige også værter, men den tjans springer Kristian Nielsen over i år.


– Jeg var vært ved langbordsspisningen sidste år, og jeg synes, det er et sjovt koncept med ambassaden, hvor de finder på noget nyt hvert år. Sidste år var noget helt særlig, for der viede jeg et kærestepar her på Heartland, så der kunne jeg kombinere det at være frivillig og så være udpeget af borgmesteren som giftefoged. Det var en sjov oplevelse, og parret vidste ikke helt, om der skulle sættes fokus på det, for deres venner vidste ikke engang, at de skulle giftes, fortæller Kristian Nielsen.

Tre nætter i træk, fra klokken 21 og til de sidste gæster er gået til ro, sidder Kristian Nielsen klar i ambassadeteltet, og han er meget imponeret over festivalens succes.

– I år er alt udsolgt, tænk sig, at der er 23.000 gæster herude hver dag, siger Kristian Nielsen.

Faaborg-Midtfyn Kommune har indgået en partnerskabsaftale med Heartland, så der er et tæt samarbejde mellem de to instanser.