Tekst og foto: Henrik Poulsen

Faaborg har et rigt kulturliv.
Skulle nogen være i tvivl, så må de besøge byen den 16. juni. Her venter Faaborg Kulturnat, og programmet er atter et overflødighedshorn af oplevelser og indtryk for hele familien. Mange byer må misunde os den lækkerbisken, der skabes af imponerede kulturelskende frivillig-kræfter.

Oliver Streich fra bestyrelsen bag Kulturnatten er meget tilfreds med årets program.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Jeg synes, at det er en stor kvalitet, at man ikke kan undgå at gå glip af noget. Deltagerne kommer til at gå rundt og ærgre sig. Man kan nemlig umuligt nå at opleve det hele, griner han.

Det bliver sagt med et glimt i øjet, men den er god nok. Uanset hvor hurtigt fødderne bevæger sig, og hvor stor logistisk planlægning man kaster sig ud i arrangementet med, så kommer man til at vælge noget fra – så meget sker der.

Hovedessensen er atter bidrag fra forskellige foreninger, og så har vi købt et brag af et afslutningsband – Little Havana, fortæller Oliver, der i år særligt glæder sig over et punkt i programmet. – Teater. Vi har i alle år savnet teater til Kulturnatten, men det lykkedes i år.

Sammen med “Teatret i Midten” kan vi præsentere gadeteatret “Glad teater”, der kommer til kulturnatten med en poetisk klovneforestilling, ydermere vil Spektaklet være til stede med gadeteater, så det er vi glade for, forklarer han. Spejder man efter Kulturnatten mest skæve indslag, så må det være Peter Wallins uropførelse af PAS DE DEUX (2023, Opus 335) i Galeriget. – Jeg tror, det bliver hylende morsomt. Jeg har fået en udstyrsliste fra kunstneren, der blandt andet lyder på en grisophon, to sæt ballerinakjoler, to sæt svømmefødder, to kyklopøjne og et stort antal flødeboller. Der er vist tale om en slags ballet med to velvoksne mænd i hovedrollerne, fortæller Streich om den kulørte seance.

Oliver Streich opfordrer til, at man selv går ombord i programmet, og lader sig overraske, eller går rundt mellem de mange museer, institutioner og områder, der huser oplevelser på Kulturnatten. – Både Helios, Den Gamle Gaard, Byskolen og Øhavsmuseet har flotte programmer på dagen, så bare ud og udforsk, slutter Oliver Streich.

På Kulturnatten er der gratis entré til: Faaborg Museum, Arresten, Øhavsmuseet og i Klokketårnet.