Anden påskedag kl. 16 lød gong-gongen i årets fiskekonkurrence i foreningen Skallesmækkerne, og tre flotte havørreder ryddede præmiepodiet.

Fotos: Jørn Ungstrup/privat

Den lokale forening afholdt i år sin påskekonkurrence for 11 medlemmer, fortæller Kent Andersen fra Skallesmækkerne overfor Det Rigtige Faaborg.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Konkurrencebetingelserne er ganske enkle. Der må fiskes fra skærtorsdag til anden påskedag kl. 16 på hele Fyn og på øerne, der må fiskes både fra land og båd, og den største fisk vinder uanset art, forklarer formanden om årets påskekonkurrence, hvor fiskene blev indvejet og bedømt i den tidligere filetfabrik på Faaborg Havn ved en festlig afslutning på konkurrencen.

– Det er jo ikke for sjov, at vores motto er: Først, størst, tørst, griner Kent Andersen.

Der blev landet syv fisk i konkurrencen, og de tre bedste havørreder tog de øverste placeringer: 1. pladsen gik til: Joel med en havørred på 1,68 kg., 2. pladsen tog Renè med en havørred på 1,5 kg., mens Bjarne fik 3. pladsen med en havørred på 1,3 kg.

– Fiskene i år var alle i den lave ende, hvad angår størrelse og vægt, og der blev fanget mange undermålere, der blev genudsat siger Kent Andersen.

Næste år kan Skallesmækkerne fejre 40 års jubilæum, og her bliver der lagt ekstra kræfter i påskekonkurrencen, med plads til 30-40 deltagere, flotte præmier og en god fælles afslutning, lover Kent Andersen.

Årets præmier var sponsoreret af: Faaborg Materialeudlejning, Båd & Motor, Fri Bikeshop, Midtfyns Bryghus og en privat sponsor.