Hun glæder sig. Tandlæge Søs Ryborg fra Harald Tandlægehuset Faaborg. I disse dage er hun sammen med personale og håndværkere ved at sætte de sidste aftryk på de kommende lokaler i Faaborgs nye sundhedshus på Markedspladsen.

Flytningen betyder også, at hun og kollegaerne er i gang med de sidste dage i Mellemgade. Klinikken lukker nemlig ned i uge 5, hvor alt udstyr og edb bliver sendt med flyttebilerne mod de nye omgivelser. Når det sker, slutter mere end 50 års tandlægehistorie i Mellemgade, hvor tandlæge Erik Wiberg åbnede klinik i 1970.

Søs og Rikke tjekker de første dele af inventaret, der er på plads i det nye Sundhedshus

– Men jeg ser virkelig frem til at starte op i det nye sundhedshus. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er ved at være slidt i vores gamle klinik, nu venter der seks spritnye klinikker og cirka 300 kvadratmeter, vi kan brede os på. Det bliver virkelig skønt, understreger Søs Ryborg.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Når den første patient lægger sig i stolen i Sundhedshuset den 6. februar, så bliver det samtidig startskudet til jagten på nye kollegaer til Søs Ryborg, der håber, at der findes et par tandlæger, der også kan begejstres over at få arbejdsplads i nye lokaler med første parket til Sundsøen i Faaborg, men hun ved, at det bliver en svær mission.

Søs Ryborg håber på, at flere tandlæger vil rykke med hende ind i de nye lokaler

– Faaborg er nærmest blevet tømt for tandlæger de sidste 25 år. Da jeg blev tandlæge i byen i 1996, var vi 12 tandlæger – i dag er vi omkring tre, og det er desværre billedet på, hvor svært det er at lokke tandlæger til vores del af Danmark, sige hun, og understreger samtidig, at hun tror på, at der snart kan føjes en eller to til ovenstående tal, da hun er i kontakt med interesserede.

Hele seks splinternye klinikker står og venter på patienter og personale