Tirsdagens borgmøde i Vester Aaby efterlader ingen Tvivl. Indbyggerne i området vil have deres egen dagligvarebutik, også når Dagli’brugsen lukker i februar.

Det var den helt klare konklusion, efter at godt 300 interesserede dukkede op i Bøgebjerghallen, da en fremtidig indkøbsmulighed var på programmet.

– Det var et meget overvældende fremmøde, og samtidig var der en stor interesse og spørgelyst i forholdt til projektet, fortæller Torben Bentsen fra den foreløbige styregruppe, der havde indkaldt til mødet sammen den mulige fremtidige samarbejdspartner Dagrofa og butikskonceptet “Min Købmand”, der eksisterer i mere end 160 byer landet over.

– Planen er, at vi vil forsøge at købe de bygninger af Coop, hvor der er i dag er butik, og så skabe et fundament for en kommende købmand, der med hjælp fra Dagrofa kan åbne en “Min Købmand. Men der er lige et par skridt på vejen, inden vi er så langt. Nu skal vi i gang med at sælge anparter, der skal give os økonomi til at overtage og renovere bygningerne, og så skal der nedsættes en bestyrelse, der kan føre planerne ud i virkeligheden efter en kommende generalforsamling, siger Torben Bentsen.

Allerede tirsdag aften stod de frivillige hænder på spring, så lige den del frygter styregruppen ikke. – Vi fik en seddel med cirka 30 navne, som alle er klar til at bidrage med deres arbejdskraft. Nogle vil hjælpe med salget af anparter, uddeling af flyers, renovering af bygningen og flere håndværkere stillede sig til rådighed med know-how og arbejdskraft, så vi er meget positive, fortæller Torben Bentsen dagen derpå.

Målet er få solgt 800-1000 anparter til 2.500 kr. stykket, så der er penge til at købe og renovere bygningen, der stadig er på Coops hænder.

– Der er kommet en pris på bygningerne fra Coop, meeen den ligger i den høje ende, så vi skal i gang med nogle hårde forhandlinger for at nå hinanden, men det må vi se på. Tingene skal jo hænge sammen, hvis det skal være bæredygtigt i fremtiden, understreger Torben Bentsen, der selv bor i Pejrup, og har svært ved at forestille sig en fremtid uden en købmand i Vester Aaby.

– Det er nu, vi skal gøre noget. Ting lukker – ting forsvinder, købmanden er bare en utrolig vigtig livsnerve for området, og skal jeg være en smule egoistisk, så er det også vigtigt for værdien af mit hus, men nu har jeg altså ingen planer, om at flytte nogle steder, siger Torben Bentsen, der udover sit lærerjob også driver Bed & Breakfast på Aaseminde på Krøllegårdsvej i Pejrup.