Tekst: Pernille Pedersen
Foto: Pernille Pedersen / Privat

Siden 2016 har Patrick Cakirli vandret Danmark rundt i et forsøg på at sætte fokus på ensomhed. Reglen er enkel – er der ingen at følges med, må han ikke gå. I år marcherede han gennem Faaborg på sin 2.000 kilometer lange rute, og han fik god opbakning fra de lokale og en musikalsk afgang fra færgelejet i Bøjden.

‘Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom, og jeg går igennem den sværeste periode i mit liv. Jeg vil sidde på trapperne foran Københavns Rådhus fra kl. 14-20. Jeg har sorte bukser og en North Face taske på.’

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Den 7. december 2016 delte Patrick Cakirli ovenstående besked på de sociale medier, og reaktionen var intet mindre end overvældende. Få dage efter sad han i Go’ Morgen Danmark og fortalte sin historie: Om hvorfor han følte sig ensom, og hvorfor han havde rakt ud efter hjælp på de sociale medier.

Efter interviewet modtog Patrick Cakirli flere hundrede beskedanmodninger fra mennesker, som ønskede at fortælle ham, at han havde gjort et stort indtryk. Mange gav også udtryk for, at han havde inspireret dem til at tage bladet fra munden og søge hjælp.

– Det rørte mig dybt og bragte mig til tårer. Tre måneder efter besluttede jeg at forlade min uddannelse som webudvikler, i håb om at kunne være med til at sætte fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring – og få uger efter grundlagde jeg March mod Ensomhed, forklarer Patrick Cakirli.

Succes med marchen
March mod Ensomhed blev en succes, og hvert år traver Patrick Cakirli nu Danmark rundt i sin kamp mod ensomhed. Reglen er enkel: er der ikke nogle at gå sammen med, så skal han stå stille. Det forklarer han i sine daglige opdateringer på March mod ensomheds facebook-side:

’26. etape: March mod Ensomhed

Hej, mit navn er Patrick Cakirli, og i dag skal jeg vandre 36,5 km fra Assens Rådhus til Faaborg Rådhus. Konceptet for March mod Ensomhed er som følger: Jeg må ikke gå, medmindre jeg har følgeskab – ellers skal jeg stå stille. På den måde bliver min vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.’

Patrick Cakirli ankom i Faaborg efter etapen, og aftenen bød på mad i Havnestuen, hvor han fortalte om projektet til de fremmødte. Cirka 25 personer fulgte dagen efter Patrick Cakirli på vej fra Faaborg Rådhus til færgelejet i Bøjden, og ved målet i Sønderborg takkede han på Facebook pænt for følgeskabet.

’27. etape af March mod Ensomhed ’22 er oplevet. Godaften allesammen. I dag vandrede mine vandremakkere og jeg 31,0 km fra Faaborg Rådhus til Sønderborg Rådhus. Tusind tak for en fantastisk dag, allesammen! Af hjertet tak, fordi I gjorde mig følgeskab!’

Har du lyst til at læse mere om Patrick Cakirlis kamp mod ensomhed, kan du følge med på facebook-siden March mod ensomhed. Eller du kan støtte på MobilePay 425 000.