Uanset, om man spørger folk fra Odense eller København, så er der ikke tvivl om, at vores sydfynske område kan noget. Noget, der får superlativerne til at flyde i stride strømme.


FOTO OG TEKST: PERNILLE PEDERSEN

Mette Østman og Vivi Korn kommer fra Odense, og allerede da de lander på ved Egeskov, oplevede de den gæstfrihed, som Faaborg-Midtfyns ambassade gerne vil vise.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– De stod klar med trækvogne og transporterede al vores bagage hen på til campingområdet. Det er en god service, siger Mette Østman.

Nu står de to kvinder foran ambassade-tipien, for teltet er slået sammen, og det skal fragtes til den anden ande af festival-området til bagageopbevaringen. Kort efter stod en frivillig klar til den tunge tjans.

– Det er totalt sejt at kommunen er her. I morges kvart i otte bankede de på vores telt og serverede brunsviger. Det signalerer, at det er en overskudskommune, siger Vivi Korn.

Vivi Korn og Mette Østman havde succes med deres foretagende, da de kom til de frivillige fra Faaborg-Midtfyn og bad om hjælp til at transportere deres bagage fra campingområdet til bagageopbevaringen

Fra hovedstanden lyder der rosende ord i samme kaliber. Rasmus og Sebrina Baustier har for år tilbage overvejet at flytte til Sydfyn, og efter et møde med ambassaden blomstrer tankerne op igen. 

– De frivillige viser virkelig den venlighed, man forestiller sig der er i lokalsamfund. Mennesker vil hinanden her, og jeg får helt lyst til ikke at komme tilbage til København igen, siger Sebrina Baustier.

Parret gæster Heartland med deres to børn, og de ville gerne have haft mulighed for at udforske området med de tilbud, som ambassaden i år byder på, fx kaffe på søndag hos en kaffevært eller den blomstrende rhodrodendron-have ved Brahetrolleborg.

– Ingen af os har kørtkort, så vi har ikke bil med. Ellers havde vi helt sikkert gjort brug af de tilbud, siger Rasmus Baustier.

Rasmus og Sebrina Baustier er på besøg fra København. Efter at have oplevet gæstfriheden på Sydfyn har de ikke spor lyst til at vende tilbage til hovedstaden

Overalt på pladsen lyder der positive og meget overraskede ord om det, som det sydfynske området formår at vise de udenbys gæster.