Når hverdagen vender tilbage efter sommerferien, så kan Ringgårdens Børnehus slå dørene op til en længe ønsket nyhed – en vuggestue. Det er det, som leder Vibeke Snedevind selv kalder den bedste jubilæumsgave, børnehuset kunne ønske sig. Ringgårdens Børnehus kan nemlig fejre et 50 års jubilæum i år.

– Vi har drømt om det her i mindst 10 år, så det er virkelig stort for os, fortæller leder Vibeke Snedevind. Vi havde håbet, at kunne åbne vuggestuen den 1. marts, men det er gået lidt ekstra tid med at hente nogle af tilladelserne, så nu glæder vi os virkelig til at komme i gang, understreger hun.

Børnehaven, der er en selvejende institution, har allerede 5-6 børn klar til at starte i vuggestuen, hvor der i alt bliver plads til 12 børn, når alle pladser er besat.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Vibeke Snedevind har været leder i børnehuset på Østerbrogade siden 2006

– Det er helt perfekt for os, at starte med 5-6 børn, så vi lige kan komme i gang få en stille start, og så ved vi, at der kommer flere børn til i løbet af året, så vi er meget fortrøstningsfulde i forhold til at få vuggestuebørn nok ind.
Samtidig har vi ansat en ny pædagog og en pædagogisk assistent, og har en nuværende medarbejder, der gerne vil prøve sig selv af i vuggestuen, så vi er helt klar, fortæller hun.

Vuggestuen er i princippet åben for børn fra de er seks måneder gamle, men de yngste starter omkring de otte måneder, og begynder man i vuggestuen, så er man garanteret en plads i børnehaven i Ringgårdens Børnehus, hvor der i øjeblikket er plads til 48 børnehavebørn, men der bliver måske gjort plads til et par stykker mere.

Ringgården har i dag et fantastisk samarbejde med dagplejerne i området, der kommer i huset cirka en gang om måneden, og Vibeke Snedevind håber, at det gode forhold kan fortsætte, selv om der nu bliver lidt mere rift om de yngste borgere i Faaborg-området.

– Jeg har ikke hørt, at dagplejerne skulle føle sig truet, og jeg forventer da, at der kan være plads til os alle sammen, så vi også i fremtiden kan nyde godt af hinanden, siger lederen om den snarlige udvidelse.

Udelivet er en grundsten i børnehaven, og børnene bruger rigtig meget tid under åben himmel

Og så tilbage til det der 50 års jubilæum. Det er ikke noget, der har fyldt meget.

– Nej, det er rigtigt. Vi har holdt lidt igen på grund af coronasituationen, men vi har markeret det med børnene, og inden sommerferien, så holder vi også en fest sammen med bestyrelse og forældre. Så laver vi et arrangement senere på året, hvor vi gerne vil invitere hele byen til åbent hus, lover Vibeke Snedevind.

Ud over lidt ændringer i den eksisterende bygning og på legepladsen, så har Børnehuset også fået bygget et nyt udendørs krybbehus til vuggestuebørnenes barnevogne, og der er strikse krav til sådan et, så det har været lidt af en udfordring, men nu er det hele så småt ved at være parat til at slå i gang den 1. august.