50 frivillige fra Faaborg-Midtfyn hjælper festivalgæsterne med alt fra bagage-
transport og teltopslåning til et stykke plaster, vejvisning eller en ekstra
teltpløk. Alt sammen med det formål at gøre så mange som muligt til
ambassadører for vores område ved at vise dem alt det gode, Sydfyn har at
byde på.

FOTO OG TEKST: PERNILLE PEDERSEN

Igen i år har Faaborg-Midtfyn en ambassade på campingområdet på Heartland, Dreamland. Her kan de overnattende gæster få hjælp til hvad som helst, og så kan de forhåbentlig få et godt indtryk af Faaborg med hjem.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Luft til madrassen og en ekstra pløk

Der er 15 frivillige på arbejde ad gangen, og netop nu, hvor mange gæster ankommer, har de travlt med at gå dem imøde med deres trækvogne for at hjælpe med det tunge læs hen mod campingområdet. Og kan de bruge en hånd til at slå teltet op, så klarer de frivillige også det. 

Efter flere års erfaring har de frivillige nu næsten alt det, de ved, gæsterne kan komme til at mangle. Udenfor teltet har de placeret to elektriske pumper og pumper luftmadrasser op på samlebånd, og der kommer jævnligt en håbefuld gæst og spørger efter en ekstra teltpløk. Her kan de frivillige dele ud af de ekstrapløkker, de alle har fået tildelt i deres værktøjsbælter.

Mads Rye Sletbjerg fra Visit Faaborg hjælper med at pust luftmadrasser op


I modsætning til mange andre steder, så har det ikke knebet med frivillige til at repræsentere Faaborg_Midtfyn Kommune på årets lokale festival. Hele 50 frivillige har budt ind med idéer og arbejdskraft, og de spænder vidt i alder, lige fra 18 – 78 år.

Najib Almasri og Mathilde Hølmkjær er med deres hhv. 18 og 19 år de yngste i frivilligstaben, og de er ikke i tvivl om, hvorfor de gerne vil være frivillige.

– Det er bare dejligt at tale om vores dejlige Faaborg. At få lov at være hjælpsom og drage omsorg for andre, og være et forbillede for Faaborg-Midtfyn, siger Najib Almasri.

Der er dannet et godt fællesskab blandt de frivillige, og det netop fællesskabet er en af Mathilde Hølmkjærs grunde til at være her.

– Det er en god mulighed for at opleve noget nyt og møde nye mennesker. Det er dejligt at gøre folk glade og danne nye venskaber, siger Mathilde Hølmkjær.

Når festivallen kommer rigtigt igang, vil de frivillige stå klar med solcreme og shampoo, og i år kan gæsterne også få stukket et dialog i hånden, når de står i kø til badevognene, eller et kort med fynske vittigheder.


Når gæsterne ankommer til Heartland, kan de få hjælp til transport af bagagen hos de frivillige fra Faaborg-Midtfyn Kommunes ambassade

– Vi vil gerne have, at folk kommer i snak, og at de bliver inspireret til at være opmærksomme på hvor de befinder sig, når de kører hjem igen, siger Johanne Holten, der er projektleder for ambassaden. 

Som noget nyt i år kan gæsterne i dagene efter festivalen svinge forbi Faaborg Museum eller Øhavsmuseet, hvor deres Heartland-armbånd giver dem gratis adgang.

Tag en omvej på vej hjem

Ambassaden er et udstillingsvindue for kommunene. Den er indrettet i en kæmpe tipi med sofagruppe, bålsted, vejboder og lidt fuglekvidder, så gæsterne skal få lyst til at opholde sig derinde. Overfor tipien har ambassaden iværksat et nyt tiltag – her er en glaspavillion fyldt med kaffekopper, som gæsterne kan få pakket ind og tage med ud til én af de otte kaffeværter, der har meldt til på banen til at byde på kaffe, når gæsterne kører retur på søndag.

– De fleste har jo fri både søndag og mandag, og vi vil gerne have, at de tager ud og oplever Faaborg-Midtfyn. Her kan de besøge en kaffevært og høre mere om området, siger Johanne Holten.

Som et nyt tiltag kan festival-gæsterne i år forlænge deres ophold på Fyn. Hvis de tager en kaffekop fra pavillionen med på vejen hjem, så står otte kaffeværter klar til at fylde den med kaffe på søndag

Der er også mulighed for at opleve nogle af området allersmukkeste steder i det koncept, de kalder 10/20/30. Her kan gæster få en oversigt over seværdige steder indenfor hhv. 10, 20 og 30 minutters kørsel, fx de smukt blomstrende rhododendron-buske ved Brahetrolleborg 810 minutter væk), den kulturelle købstad i Faaborg (20 minutter væk) eller de mange lokale vejboder på perlerække i Faldsled (30 minutter væk).

Som et nyt tiltag kan festival-gæsterne i år forlænge deres ophold på Fyn. Hvis de tager en kaffekop fra pavillionen med på vejen hjem, så står otte kaffeværter klar til at fylde den med kaffe på søndag