På dette års Heartland-festival, kan festivalgæsterne smage på både vin fra Bjerne og friskrøget fisk fra Faaborg. For tredje år er Grands Vin repræsenteret i mad-området Tasteland, mens det for Line Klivager og Faaborg Røgeri Café er første gang, de tilbyder deres røgvarer til begejstrede gæster.

FOTO OG TEKST: PERNILLE PEDERSEN

Frisk fisk til fadøllen

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Da folkene bag Heartland-festivallen spurgte, om Faaborg Røgeri Café ville deltage i Tasteland, var Line Klivager ikke i tvivl om, at de gerne ville bakke op om den lokale festival. 

– Heartland er jo lidt af en madfestival, og så er det sjovt, at det er gammeldags madboder, der serverer mad på en moderne måde, siger Line Klivager.

Med ophængte åleruser og kæmpekrabber i plastic har Line og resten af holdet fra Faaborg Røgeri Café forsøgt at få stemning omkring deres bod til at emme af havnekaj, og duften af røget fisk trækker mange nysgerrige og sultne festivalgæster til.

– Folk er ellevilde. De kan godt lide, at vores fisk er friskrøget, og især vores frikadelle- og laksesandwich er et hit. Det er sådan nogle tilbagemeldinger fra kunderne, der gør arbejdet det hele værd, så står jeg gerne tidligt op og røger fisk, siger Line Klivager.

Line Klivager og kæresten Mikkel Sander poserer i caféens nye “foto-stativ”

Tasteland er et mad-område, hvor der udelukkende sælges lokale varer, bl.a. er der flere fynske bryggerier og Summerbird-chokolade fra Assens.

– Det er mega hyggeligt, at der er flere lokale herude. Og så er der fokus på godt håndværk bag produkterne, siger Line Klivager.

Den gode historie sælger vin

Ikke langt fra Line Klivagers havnekajs-stemning, i en træbod omkranset af et farverigt blomsterbanner, sælger Grands Vin deres lokal rosé, der er en solbær-rosé af solbær, dyrket på marker i Voldtofte og produceret i Bjerne.

Solbærrene er modnet på den selv samme mark, som bedsteforældrene tilbage i 1966 fik deres solbær fra, og rosévinen er tilmed brygget efter samme opskrift som dengang.

Der er tredje år, indehaver Sofie Grand har sin rosévin med på Heartland.

Cathrine Hansen og Sofie Grand er klar til at tage mod tørstige festivalgæster

– Det er den smukkeste festival i mine øjne, og den mest oplagte for os, da stedet har det rigtige publikum til vores produkter. Heartland er gode til at omfavne det lokale, og det er fedt, at det hele her i Tasteland er lokalt, siger Sofie Grand.

Første år havde Grands Vin en bragende succes med hele 500 liter lokal vin solgt. I år tegner også lovende.

– Der er ingen, der ikke kan lide vores vin, men vi sælger den især på historien, folk synes, det er spændende at det er lokalt produceret kun 20 kilometer herfra, siger Sofie Grand.

Når festival-gæsterne har forsynet sig i de lokale boder med mad og drikke, kan de på madscenen, Heartlands gastronomiske hjerte, hvor bl.a. bonderøven Frank Erichsen, kogebogsforfatter Frederikke Legaard og naturvin-sommelier Anders Frederik Steen underholder med oplæg, prøvesmagninger og workshops.