Onsdag eftermiddag var der fornemt besøg på Korinth Efterskole.
Præcis kl. 15 trillede Krone 415 ind i perlestenene foran skolen.
Med som passager var Prinsesse Benedikte, der gæstede skolen som en markering af skolens 100 års jubilæum.

Oprindeligt startede skolen som en husholdningsskole under Det Danske Pigespejderkorps i 1922 under navnet Spejderskolen i Brahetrolleborgs skovridergård. Et år senere flyttede skolen til nye lokaler i stolefabrikken nær godset. Oprindeligt var det en husholdningsskole, hvor spejderværdierne tydeligt skinnede igennem.
I slutningen af 1960’erne udvidede man undervisningen til også at omfatte barnepleje, samfundslære, børneopdragelse og maskinskrivning. Først i 1988 blev skolen lavet om til en efterskole med tilknytning til spejderbevægelsen. I dag er der stadig masser af fokus på friluftsliv på skolen, hvor valgfag som adventure, ridning og spejderlivet er en del af skolens DNA.

Prinsessen blev modtaget med flagallé, rød løber og glade unge mennesker

Prinsesse Benedikte er formand for Pigespejdernes fællesråd, og i den egenskab var hun i dag med til at markere den store festdag på skolen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

På skolen blev hun vist rundt af Annika og Thomas, der er elever på skolen.

– Vi er mega spændte. Det er lidt ligesom, at skulle til eksamen, fortalte de to kort inden den royale ankomst.
De har begge været spejdere i mange år, og er meget begejstret for livet på Korinth Efterskole.
– Vi vil fortælle prinsessen om sammenholdet, hvor meget vi bruger naturen, og hvorfor vi synes, det er fantastisk at være spejdere, forklarede de med let rystende hænder.

De to klarede både modtagelse og rundvisning med bravour, og Prinsesse Benedikte virkede også oprigtig interesseret i fortællingen om skolen, hun kender så godt. Hun har nemlig fulgt skolen i mange år, og var faktisk også på besøg ved skolens 75-års jubilæum i 1997.

Annika og Thomas stod for rundvisningen af dagens æresgæst

Skolens viceforstander Dorthe Boe Christensen var glad for, at Prinsessen atter ville besøge skolen, men var nervøs for vejret. – Godt nok er vi en efterskole med fokus på friluft og spejderliv, men det ville da være ærgerligt, hvis rundvisningen på vores udeområde, skulle drukne i regn, fortalte hun bekymret.
De nervøse blikke mod himlen, kunne hun dog have sparet sig for, rundvisningen foregik nemlig i stråelende sol.

Viceforstander Dorthe Boe Christensen sørgede for, at dagens stramme tidsplan holdt til punkt og prikke

Formand på efterskolen i Korinth, Betina Styrbæk Frost kunne fortælle, at Prinsesse Benedikte ikke er den eneste royale gæst, der har besøgt skolen. Den daværende Prinsesse Ingrid var således meget aktiv i skolens unge år, og kom hyppigt forbi skolen i Korinth.

Eftermiddagen sluttede med reception og taler fra både prinsesse, fremmødte og repræsentanter fra skolen, inden der ventede skolens 78 elever en galla-middag i skolens spisesal.

Selv om jubilæet egentlig først finder sted i september, så var der i skolens bestyrelse enighed om, at det var årgang 100, der skulle være med til at fejre jubilæet med besøg fra kongehuset, og det skete altså denne onsdag eftermiddag.