Massevis af aktiviteter for både store og små igennem hele påsken. Håbet er, at festivalen vil vokse de kommende år.

Af Maria Retoft Pedersen og Henrik Poulsen

Faaborg: Foråret står på spring, og i år bliver det særligt festligt i Faaborg. En lang række af byens aktører er nemlig gået sammen om at skabe Faaborg Påskefestival i dagene 9.-18. april.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Når du trænger til en pause fra sildemadder og æggejagt, kan du lægge vejen forbi Torvet i Faaborg, som i hele påsken vil være omdannet til en stor forårshave med masser af blomster, et flere meter højt påskeæg og et stort lystræ. Og du kan selvfølgelig sidde midt i det hele og nyde udsigten.

Derudover vil der i løbet af ugen være masser af sjove, kreative og spændende aktiviteter, man kan deltage i.

Det er første gang i Vores Faaborg & Egns levetid, at der er lavet et større arrangement i påskedagene.

– Det kommer sig selvfølgelig af, at vi gerne vil udvide sæsonen lidt og få lokket lidt flere mennesker ind til byen i de dage. Når turisterne er her, skal der selvfølgelig også være noget sjov, men vi vil gerne, at der også sker noget i ydersæsonen. Og så er det bare ekstra fedt, at der er så mange, der har haft lyst til at bidrage til programmet, siger Signe Pardorf, der er by- og erhvervslivskoordinator hos Vores Faaborg & Egn.

Papirklip og påskepynt

Billedkunstner Sonia Brandes har lavet et signaturpapirklip for Faaborg i anledning af påskefestivalen. Der vil være mulighed for at købe klippet som plakat og en smuk lygte til påskebordet. Sonia Brandes inviterer også til workshop, hvor man selv kan teste sine kreative evner indenfor papirklip.

Workshoppen finder sted på Øhavsmuseet, hvor børnene også kan lave påskemandalaer.

Faaborg Kirke har naturligvis påskegudstjenester, men inviterer også til hele tre koncerter i Diernæs Kirke og Det Nye Hospital.

Desuden vil Faaborg Kirke igen i år gerne indbyde børnehaver og SFO’er og andre barnlige sjæle til at komme ned til Faaborg Kirke med påskepynt, som hænges op, enten i vinduet eller på grene/træer både ude og inde. Der kvitteres til gengæld med et påskeæg.

Hele familien kan tage på påskeskattejagt med Vores Faaborg & Egn, hvor man skal på bogstavjagt rundt i byens butikker.

Vægterne er også med i programmet – der vil i løbet af påsken være to vægterture, og der vil også være mulighed for en tur i hestevogn i byens gader.

Kirkegårdsvandring og skattejagt

Faaborg Museum er åben, og her er der kreativ og gratis aktivitet for børn og deres forældre.

Galeriget i Holkegade har ekstraordinært åbent med både de faste udstillere og gæsteudstiller Leen Cools keramik.

Landskabsarkitekt Susanne Guldager har skrevet bogen “Vandringer i de dødes haver” om kirkegårdene i Faaborg, og i løbet af påskefestivalen kan du komme på kirkegårdsvandring med forfatteren og høre om de dødes haver.

Klokketårnet er åbent, så du kan komme op og nyde udsigten fra byens vartegn, og der er samtidig en æggejagt i tårnet.

Festivalen spreder sig også til Egeskov, hvor der er skattejagt for børn i påskeharens fodspor.

Det er Vores Faaborg & Egn, Visit Faaborg, Faaborg Kirke og menighedsråd, Øhavsmuseet, Egeskov, Faaborg Museum, Det Rigtige Faaborg og Ugeavisen Faaborg, der er gået sammen om at skabe påskefestivalen.

– Det er tanken, at påskefestivalen skal blive en tilbagevendende begivenhed. Den kan kun vokse de kommende år. Jeg håber, at rigtig mange vil komme og være med, og at vi også kan trække nogle folk til udefra. Og så håber jeg, at det vil smitte af på vores handels- og restaurationsliv, siger Signe Pardorf.

Hele programmet for Faaborg Påskefestival kan ses på www.faaborg.dk/aktivitetsprogram/. Her finder man også de specifikke tidspunkter for arrangementerne.