Til august starter de første 13 elever på den nye byggetekniske erhvervsuddannelse på Campus Faaborg. En fantastisk start for det nye grundforløb, siger direktør og borgmester.

Til august slår det nye grundforløb med fokus på uddannelserne til tømrer, snedker, murer, maler og elektriker dørene op i Faaborg, og 13 unge har allerede søgt ind på grunduddannelsen. Den flotte tilslutning glæder direktør på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, Allan Kruse: 

- Annonce -

– I slutningen af sidste år sprang vi ud i at få placeret et grundforløb i Faaborg, og den store tilslutning, vi allerede ser nu, viser, at det har været den helt rigtige beslutning. Vi er stolte af, at 13 unge har søgt ind på det første hold, og vi glæder os til at starte op i vores splinternye værksted midt i campus til august.

– Det er fantastisk, at de unge griber muligheden for at starte deres erhvervsuddannelse i Faaborg, siger borgmester Hans Stavnsager.

I november 2021 fik Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, der er en del af samarbejdet Campus Faaborg, grønt lys af Børne- og Undervisningsministeriet til at udbyde første del af grundforløbet som en del af Campus Faaborg. Samtidig gav ministeriet et tilskud på 1.2 mio. kr. til etableringen. 

Også i Faaborg-Midtfyn Kommune vækker den store opbakning til den nye erhvervsuddannelse begejstring:

– Det er fantastisk, at de unge griber muligheden for at starte deres erhvervsuddannelse i Faaborg, og det viser endnu en gang, at vi har fat i noget helt rigtigt med Campus Faaborg-samarbejdet. For bare ét år siden tog vi som kommune første skridt til at gøre Faaborg til en uddannelsesby, da vi rykkede 10. klasse og en del af ungdomsskolens aktiviteter til Campus Faaborg, og se bare hvor langt vi allerede er nået takket være et solidt samarbejde med de sydfynske uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet, siger borgmester Hans Stavnsager og tilføjer:

– Den lokale opbakning er rigtig vigtig, når vi satser stort på sådan et projekt som Campus Faaborg, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan få flere ungdomsuddannelser til Faaborg til gavn for områdets unge og det lokale erhvervsliv.

Om Campus Faaborg

Campus Faaborg er et samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommune. Formålet er at skabe flere uddannelsestilbud i byen og et attraktivt ungemiljø.

De er med i Campus Faaborg:

  • Faaborg Gymnasium
  • Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth
  • HF & VUC Fyn Faaborg
  • Social- og sundhedsskolen Fyn
  • Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier
  • FGU Syd- og Midtfyn, afdeling Faaborg
  • Forstbotanisk Center Øxenhaverne
  • Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd
  • Faaborg-Midtfyn Kommune