Den 12. oktober 2021 fylder kunstneren Karsten Auerbach 60 år.
Det skal fejres.

Det er det faktisk allerede blevet sammen med familien på en skøn sommerdag, men billedekunsten skal naturligvis også have plads, når Auerbach træder ind i et nyt årti, og samtidig kan fejre sit 40 års jubilæum som aktiv kunstner.

Derfor inviterer Karsten Auerbach til en række festlige dage i Bryggergården med både Fernisering, boglancering og stille koncert.

Den 12. oktober kl. 19.00 inviterer jeg til fødselsdagsudstilling. Det bliver den første udstilling i Faaborgs nyistandsatte ”kunsthal” Bryggergården, hvor jeg samtidig præsenterer min lille nye bog om kunst og psykiatri. Det hele bliver akkompagneret af Fernando Sor’s stille guitarmusik spillet af Lars Hidelius-Strikkertsen. Ferniseringen er åben og gratis for alle. Man skal bare tilmelde sig på karsten@auerbach-art.dk, fortæller Auerbach.

Efterfølgende er udstillingen åben på følgende tider, og der er gratis entré.
Torsdag den 14. okt. 14.30 – 19.00
Fredag den 15. okt. 14.30 – 19.00
Søndag den 17. okt. 10.30 – 15.00

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

På den retrospektive udstilling kan du blandt se den ældste tegning som Karsten Auerbach har i samlingen. En tegning som han lavede, da han var bare fem år gammel. – Det er en tegning, der betyder meget for mig, og som har en helt særlig plads i mit hjerte. Med den som udgangspunkt vil man kunne følge vejen gennem mit kunstneriske virke frem til i dag, forklarer han.

På væggene i Bryggergården kan gæsterne også se frem til at møde en tegneserie, som Karsten lave i 5.-6. klasse, og som er den direkte årsag til at han i dag er så engageret i Børnebilledeskolen.

– Den lærer der gad brug tid på mig og mine tanker, det er præcis den voksne, jeg gerne vil være for de børn, jeg underviser i dag, siger han

Der venter også en stribe tegninger fra perioden, hvor Auerbach, helt alene, rejste til Indien i en halvt år, hvor han blev bedre til at forstå sig selv og verden, lader han forstå.

Naturligvis bliver også plads til den kunst, som faaborgenserne især kender Karsten Auerbach for, nemlig billederne med de mange forskellige mennesker, der bogstaveligt bryder rammerne i alskens afskygninger.

– Det bliver lige som, jeg synes sådan en fødselsdagudstilling skal være – en stor pose blandede bolcher og med lidt overraskelser, smiler fødselaren.

Selv om de 60 år er en milepæl, er der stadig mange drømme og ambitioner.
– Jeg er lige blevet bedt om at lave udkast til ny altertavle i 1200-tals kirke i Midtjylland. Jeg har skabt to midlertidige altertavler før, men dette bliver måske den første permanente. Den slags er hverdag for en Arne Haugen Sørensen eller en Maja Lise Engelhardt. Men for mig vil det være meget stort at afløse et over 200 år gammelt maleri – og måske overtage vagten de næste 200 år. Men allermest ønsker jeg mig at skrive mere og holde flere foredrag om den tværfaglige opdagelsesrejse, jeg har været på. Derfor fejrer jeg fødselsdagen med min første lille bog. Den handler om kunst og psykiatri. Som teenager ville jeg først være psykiater eller psykolog – indtil livsdrømmen om billedkunsten overtog, da jeg var 20. Som voksen er jeg blevet ”nær pårørende”. Enhver, der har prøvet det, ved hvor magtesløs og hvor forfærdeligt udmattet man kan blive af det, men vil også forstå, hvor meget mere meningsfuldt det har været for mig at kunne ”slå igen” – med det nyligt afsluttede kunst- og forskningsprojekt i Odense, hvor vi har undersøgt, hvordan kunsten kan hjælpe alvorligt psykisk syge unge, slutter Karsten Auerbach.