Den 16. august 1971 mødtes en gruppe ejendomsmæglere i Ballerup.
De havde fået en god ide: At udnytte den nye, fremstormende teknologi, der i 1971 kaldtes datamaskiner, og samarbejde om markedsføring, produktudvikling og salg. Dermed dannede de Danmarks første landsdækkende kæde af ejendomsmæglere, der fik navnet ”Ejendomsmæglernes Datatek”. 

Med tiden ændredes navnet til det ikke mere mundrette “Ejendomsmæglernes Data Centrum”, der i dag er kendt som EDC. Fra at bestå af 10 ejendomsmæglerfirmaer ved starten, består EDC i dag af 234 boligbutikker, 26 erhvervscentre og ca. 1.700 ansatte over hele landet, hedder det i en pressemeddelelse.

Claus Perregaard fra EDC Faaborg fortæller:
– Jeg har været en del af EDC siden 1990, og det er vi rigtig glade for. Jeg har været med lige fra starten og var med til at starte EDC Faaborg op. VI er rigtig glade for at være en del af Danmarks største ejendomsmæglerkæde men samtidig selv eje vores butik. Vi startede butikken på Engvej 6 i samme bygning som Rema1000 men i 2007 flyttede vi ned på Kanalvej 2 hvor vi har en rigtig god og synlig placering og en masse parkeringsplads til vores kunder. 

EDC på Engvej i Faaborg

EDC har gennem hele sin historie holdt fast i at være en selvstændig kæde, hvor butikkerne og kæden ejes af ejendomsmæglerne selv. Det står i modsætning til de øvrige store mæglerkæder i Danmark, som er ejet af enten banker eller realkreditinstitutter. 

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Trods den hårde konkurrence og trods det ulige finansielle styrkeforhold er det gennem alle 50 år lykkedes EDC at fastholde positionen som størst i Danmark: 

Claus Perregaard uddyber; – Det er en stor beslutning at handle bolig, og derfor gør vi os altid umage med at hjælpe vores kunder bedst muligt. Vi tror på, at det er en af grundene til, at flere af vores kunder kommer igen til deres næste bolighandel, og vi oplever ofte, at nye kunder har fået anbefalet os gennem familie eller venner. Det er vi enormt stolte af. 

Kaj Jensen, Vivi Nasted, Ann Nøhr, Claus Perregaard, Hans Kristensen fra de tidlige EDC-år i Faaborg

Relationen med kunderne er det vigtigste
EDC-kæden har gennem årene sat standarden i mæglerbranchen med udvikling af nye produkter og med en fastholdelse af den oprindelige ambition om at udnytte de teknologiske muligheder. Eksempelvis er “solgt eller gratis-aftalen”, som i dag anvendes overalt i branchen, oprindeligt en EDC-opfindelse. På samme måde har EDC siden 2008 vist alle boliger til salg fra samtlige af landets ejendomsmæglere på hjemmesiden for at imødekomme boligkøbernes behov for at se hele udbuddet ét sted.

Udover at beskæftige sig med køb, salg og udlejning af boliger og erhvervsejendomme, har EDC siden 2005 også været at finde i feriehusudlejningsbranchen i form af kæden Feriepartner Danmark. Under dette brand sørger 27 udlejningsbureauer for udlejning af mere end 7.000 sommerhuse over hele landet.