FilmFyn har i dag offentliggjort, at Bille August endnu engang har kastet sin kærlighed på fynske locations og vender tilbage med KYSSET, som er et stort anlagt romantisk drama med Esben Smed og Clara Rosager i hovedrollerne samt Lars Mikkelsen, David Dencik og Rosalinde Mynster i de øvrige bærende roller.

Man kan ikke beskylde Bille August for at hvile på laurbærrene. Efter premieren forrige uge på Karen Blixen-filmen PAGTEN, er han allerede klar til at kaste sig over et nyt kæmpe filmprojekt.

Storfilmen KYSSET er et romantisk dansk relationsdrama frit efter den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Ungeduld des Herzen’, fra 1939 som Bille August selv har ført pennen på og omskrevet til danske forhold.

KYSSET produceres af Nordisk Film Production og optages på Fyn og i Ungarn i perioden fra 30. august til 22. oktober.

Dermed er det 5. gang Bille August optager film på Fyn, og FilmFyns direktør Klaus Hansen glæder sig over udsigten til endnu en storfilm fra Fyn. Han udtaler:

Vi er stolte af, at Fyn også er attraktiv for de helt store højbudget periodefilm som KYSSET her. Det er en cadeau til både de produktionsmæssige og locationmæssige ressourcer i FilmFyns ejerkommuner. Vi har bl.a. her intet mindre end 123 slotte og herregårde, og det er altså flere af dem, som Bille August denne gang har kastet sin kærlighed på. 

En gammel drøm

For Bille August betyder indspilningen af KYSSET en stor drøm, der nu går i opfyldelse. Oprindelig var projektet tiltænkt som en international film, og først nu – en del år efter – har det været muligt at realisere projektet som en dansk film. Han udtaler:

– KYSSET, som jeg i mange år har drømt om at realisere, er en af de smukkeste og mest usædvanlige kærlighedshistorier nogensinde fortalt. Udover den unikke kærlighedshistorie,  er dens underliggende tema om medlidenhed og hjertets godhed, vigtig at fortælle i en tid, hvor mobning og udstødelse desværre er blevet en del af vores hverdag. Den enestående historie blotlægger nogle ukendte sider af den menneskelige psyke og berører en række eviggyldige moralske problemstillinger indrammet i en bevægende, intim fortælling om to forslåede unge menneskers møde i livet.

KYSSET har et budget på 33,3 mio. kr. og er støttet af FilmFyn, Det Danske Filminstitut, Det Norske Filminstitut, Nordisk Film og TV Fond, YouSee, Clausen Group og Ungarn Tax Rebate. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution.

KYSSET får biografpremiere 18. august 2022.