Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg

I 25 år har børn og unge i alderen 6-15 år kunnet tilbringe en uge på Faaborg Stadion i deres sommerferie. DBU afholder fodboldskoler hvert år i hele landet, også i fodboldklubben FC Faaborg. Klubben fejrede fodboldskole-jubilæet ved at overraske alle ungerne med et besøg fra Beredskabet torsdag d. 1. juli på Faaborg Stadion, hvor årets fodboldskole foregik i den uge.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Abdi og Kenneth i de sorte t-shirts har været trænerduo i 5 år på fodboldskolen i Faaborg

Abdi Ghani, træner-leder, og Kenneth Christensen, skoleleder, har nu i 5 år ledet fodboldskolen på Faaborg Stadion. For Abdi er det dog 18. år, han er med: – Jeg startede som spiller, siden træner, og nu leder, og jeg glæder mig hvert år!

Fodboldskolerne er for alle, og det er ikke kun lokale børn og unge: – Vi har haft børn fra både Jylland, København og sågar Flensborg. Nogle af børnene deltager, mens de er på ferie hos deres bedsteforældre, når forældrene ikke har fået sommerferie endnu, fortæller Kenneth.

DBU’s fodboldskoler koster 984 kr, og for dem får ungerne både shorts, strømper, t-shirt, drikkedunk, bold og 30 timers fodbold. Prisen kan være en hindring for økonomisk trængte familier. Men det er der fundet en løsning på: – Vi har et samarbejde med Red Barnet, så i år er der 20 børn ud af de 73 deltagende, der får betalt deres kursus af Red Barnet, fortæller Abdi.

Udover at give ungerne en dejlig uge med socialt samvær og masser af fodbold, håber leder-duoen også at kunne tiltrække både spillere og fremtidige trænere til kurset og klubben, hvilket der allerede er tradition for. Flere af de frivillige trænere i år har selv deltaget på fodboldskolen.

Besøget af Beredskabet var et hit, og mon ikke det hemmelige besøg af OB’s maskot Victor om fredagen også falder i god jord hos ungerne. – Det er så dejligt at se så mange glade børn, afslutter Abdi.

Se de vandglade unger