Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg/Privat

Mens de fleste danskere forleden gjorde sig klar til at se EM-fodbold på tv, forberedte Carina Skærlund sig på en lidt anden sportspræstation, en for hende noget uvant en af slagsen.

– Jeg har aldrig troet, jeg ville være i stand til at løbe så meget som en kilometer, smiler Carina, der lige er ankommet til Faaborg Gymnasium. Om få minutter begiver hun sig ud på sin første halvmarathon sammen med sine løbevenner fra bl.a. Faaborg Runners.

Carina virker ikke specielt nervøs, selvom hun lige om lidt for første gang i sit liv skal løbe 21 km i godt 30 graders varme

– Jeg havde aldrig løbet før, men har altid godt kunne tænkte mig at være sådan én, der løb, også fordi det er let at passe ind i hverdagen. Jeg hørte om Faaborg Runners, hvor der også er plads til nybegyndere, og det gjorde at jeg turde starte op. I begyndelsen kunne jeg løbe fra én lygtepæl til den næste, så måtte jeg gå to pæle, og jeg kunne ikke snakke, når jeg løb, griner Carina. – Men efter 3,5 måned kunne jeg løbe 6 km uden pause. Mine løbemakkere og jeg løber 3 gange om ugen, om lørdagen er det minimum 10 km. På et tidspunkt løb jeg 14 km uden at være helt død, og derfor mente en af de andre, Ane, at jeg godt kunne løbe en halvmarathon, og det kunne da også være sjovt at prøve. Det er måske en ulempe, at det er hedebølge i dag, men jeg skal nok klare den, når jeg har selskab af de andre, smiler Carina, og stiller sig over ved startstedet med de 9 andre.

- Annonce -

Ane Veggerskilde, en af arrangørerne af Faaborg Sundmarathon, som opfordrede Carina til at prøve et halvmarathon, er fuld af beundring over Carina. – Vi gør det for hyggens skyld, ikke for at præstere. Ruten er på 7 km, så man bestemmer selv, hvor mange runder man vil tage i dag. Jeg har lovet Carina at løbe med hele vejen de 21 km for at støtte hende. Det er så sejt, at hun gør det, når det kun er to år siden, hun startede i Faaborg Runners. Udover det har hun så også tabt sig 23 kg. Hun fortjener virkelig et skulderklap, det her er Carinas dag, afslutter Ane begejstret.