Søndag fik hun en idé.
Mandag gik hun i gang.
Tirsdag eftermiddag nåede hun i mål.

Byplanlægger Trine Jensen fra Faaborg-Midtfyn Kommune er ivrig fodboldfan, og hun er hovedkraften bag aftenens storskærmsarrangement i Faaborg.

På et par intense arbejdsdage, med en glødende telefon i hånden, lykkedes det hende at skabe den folkefest, som mange andre har talt og drømt om, siden det stod klart at Danmark i aften står i en semifinale ved EM i fodbold.

Ud over et kommunalt tilskud til arrangementet har hun sikret sig en underskudsgaranti fra Michael Nielsen fra Midtfyns Totalservice, og har lynhurtigt fået sat et hold af stærke lokale spillere til at afvikle arrangementet.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Claus Skov fra Faaborg Materialeudlejning sørger for hegn, toiletvogne og affaldsstativer. Ove Nielsen fra Depot Svendborg kommer med ølvogne, og det der skal løbe i hanerne. Erhvervskonsulent Klaus Juul Jensen har været det, han selv kalder “Trines stik-i-rend-dreng”. Læge Lars Kensmark har samlet et hold af frivillige samaritter omkring sig til at sikre, at gæsterne er i trygge hænder, hvis uheldet mod forventning skulle være ude.

Mandag eftermiddag blev de foreviget på stedet, hvor det hele forhåbentlig ender i en rød-hvid folkefest i aften – nemlig på Slagterigrunden.

Stående fra venstre: Claus Skov, Ove Nielsen og Klaus Juul Jensen.
Siddende fra venstre: Lars Kensmark, Trine Jensen og Michael Nielsen.

Adspurgt hvorfor Michael Nielsen sætter 50.000 kr. på spil for en fodboldkamp på storskærm, fortæller han:

– Selv om jeg flyttede til Faaborg for fire år siden, betragter jeg mig stadig som ny-tilflytter til byen, og vil gerne støtte om gode lokale tiltag. Trine præsenterede mig for den her idé, og den kunne jeg godt lide, så sagde jeg ja, og når jeg kan klare det uden at spørge banken om lov, så er det en god måde at give noget til byen, forklarer han.

Selv om Michael Nielsen er glødende fodboldfan, så er det faktisk ikke landsholdet, der rangerer højest på hans egen fodboldrangliste.

– I min verden slår intet Liverpool. Den klub har jeg fulgt hele livet, og har været på deres hjemmebane et utal af gange. Nu er det noget tid siden på grund af Corona, men jeg kommer tilbage, det er helt sikkert, understreger han.

Han ser dog frem til at stå på plænen i aften.

– Ja, for søren da. Jeg skal bare stå og nyde en fadøl, og forhåbentlig glæde mig over en kæmpe fodboldaften i Faaborg, slutter han.

Der er plads til 1000 mennesker til aftenens arrangement.
Dørene åbnes kl. 17, hvor Henrik Poulsen fra Det Rigtige Faaborg sørger for musik og stemning frem mod kampstart.
Der er mulighed for at købe mad og drikke på pladsen.