Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg/Henrik Poulsen

Det grønne område ved Havnebadet i Faaborg bliver i sommerperioden flittigt benyttet af både turister og faaborgensere, der bader, spiller fodbold, slænger sig i hængekøjerne, og nyder en kop kaffe eller en is. Nu bliver de snart forkælet med livemusik alle torsdage i juli måned fra klokken 18-21.

Det er Faaborg Ungdomsråd og Falsetten med initiativtagerne, Mikkel Larsen og Rosabella Pearl Larsen, som har Coffee Couple ved Havnebadet, der står bag arrangementet.

- Annonce -

I en udtalelse om arrangementet skriver Mikkel og Rosabella:

“Vi ønsker at skabe liv og glæde på det grønne areal ved Havnebadet. Vores formål med projektet er at give bl.a. talentfulde unge muligheden for at optræde foran et publikum – dette vil vi muliggøre gennem Ungdomsrådets scene, instrumenter og højtalere. Sammen skaber vi et roligt og afdæmpet lounge miljø, som giver plads til at nyde naturen, kaffen, isen og den ungdommelige musikalske oplevelse. Vi samarbejder med Falsetten, Ungdomsrådet og Ungdomsskolen”.

Mikkel og Rosabella har travlt med deres kaffebod ved Havnebadet, men har alligevel fundet tid til at stable et musik arrangement på benene sammen med andre unge fra kommunen til glæde for både faaborggensere og turister

Mikkel og Rosabella uddyber: – Vi så det grønne areal her ved Havnebadet, og tænkte at det kunne være fedt at lave nogle koncerter med musik, der også er for de unge. Meget af musikken i byen, for eksempel på Torvet, er mest for de ældre generationer. Så vi vil gerne have musik, der kan være for alle.

De er begge med i Faaborg Kommunes Ungdomsråd, og sammen med andre unge fra kommunen, herunder Julie Klink Andersen fra Ungdomsrådet, og Aske Stærkær, som er med i Falsetten, har de arrangeret den første koncert på torsdag 1. juli. – Ungdomsrådet og Falsetten har både instrumenter og scene, og i øvrigt viden om hvordan man stabler et musikarrangement på benene, og de har været en kæmpe hjælp. Vi har fået tilladelse af politiet, bare vi lovede ikke at spille for højt, og scenen kommer til at vende ud mod vandet, så byen forhåbentlig ikke bliver generet af musikken. Plænen har vi lejet af kommunen de 5 torsdage i juli måned. Så det er i princippet os, der bestemmer, hvem der må komme her de aftener, joker Mikkel.

– Kenneth fra Landslagteren kommer med sin pølsevogn, og Rus og Riller stiller en bod op, hvor de sælger vinylplader. Normalt lukker vi vores kaffebod kl. 18.00 om torsdagen, men i juli måned holder vi åbent til ca. 22.00.

– Vi har ikke fastlagt musikken til de øvrige torsdage i juli måned, så hvis der er nogle, der kunne tænke sig at spille, eller kan anbefale et godt band, må de meget gerne skrive til os på vores Facebook side Coffee Couple | Facebook, afslutter Mikkel og Rosa, inden de gør sig klar til at hente scenen til koncerten.

Bandet Alivan, der også spiller torsdag d. 1 juli, består af studerende fra MGK (musikalsk grundkursus) og konservatoriet


Torsdag 1. juli kl. 12.54: Serviceinfo – PAK bandet er desværre udgået fra aftenens program, da de er Corona ramte. Der kommer i stedet to andre bands og spiller udover Alivan. Bandnavnene er i skrivende stund ukendte.