Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg

Godt et kvarters kørsel fra Faaborg, ikke langt fra Haastrup, men langt ud ad en grusvej, opholder produktionsselskabet Drivestudios sig, og har sidste optagedag til naturprogrammet for TV2’s nye børnekanal Oiii. Med sig har de to friske unger, Lili og Teo, fra København, som sammen med Faaborgs egen naturvejleder Emil Sanderhoff skal på jagt efter sjældne dyr.

Drivestudios produktionskoordinator Madeleine Jensen fortæller, at programmet ikke kun skal være underholdning:

– Vi ønsker at lære børn om Danmarks natur og dyreliv, få flere børn til at bruge deres fritid ude i naturen, og slutteligt fremvise Sydfyn som et af Danmarks smukkeste steder. I hvert program skal børnene finde et sjældent dyr.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

På denne optagedag går jagten ind på en sjælden løbebille, men der er tid til at møde andre og mere almindelige dyr.

Som en kok på TV har Emil forberedt fælder til billefangsten i tilfælde af, at børnenes nyopsatte ikke vil give gevinst, men det er ikke det eneste, han har forberedt. På vej ind i skoven gør han ophold ved en sø, hvor han fremviser både myrer og græshopper, som han opfordrer Lili og Teo til at spise. De tager imod udfordringen uden at kny.
– Græshopperne smagte af popcorn, siger Lili. Mens Teo tørt konstaterer: – Jeg elsker sushi, og hvis man kan spise sushi, kan man også spise andre dyr. Jeg har da også spist melorme.

Børnene bliver instrueret i at vælte træstubbe for at lede efter billen, men pludselig forvandles himlen fra blå til grå, og alle må søge læ for regnen i produktionsselskabets minibus. Lili og Teo får tiden til at gå med bl.a. at snakke med Emil over walkie talkien, der har søgt tilflugt i sin egen bil. – Kan vi stadig godt fange det dyr? Skifter, vil de vide.

Da regnen hører op, bevæger hele holdet sig igen ind i skoven, hvor Emil fortæller Lili og Teo, hvordan de laver en fælde ved hjælp af bl.a. eddike og et hul i jorden.

Emil bliver i hans egenskab som naturvejleder ind imellem brugt på Go´ morgen Danmark. – De kontaktede mig, om jeg ville være med i et børneprogram, og jeg fik lov at vælge hvor. Så jeg valgte de sydfynske alper. Jeg er vokset op her ved Faaborg, så jeg kender egnen som min egen bukselomme. Her er så meget uspoleret natur, og så mange forskellige naturtyper. Naturen er bagud i år, fordi april var så kold, så her plejer at være markant flere frøer og insekter. Men optagelserne til de otte programmer er gået godt, både i sidste uge og i denne uge, og vi har fundet alle dyrene, afslutter han.

Om det lykkedes Lili og Teo at finde løbebillen, bliver afsløret, når programmet sendes på TV2 Oiii til efteråret.