Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg

Det er ved at være mange år siden, jeg sidst løb rundt på en fodboldbane. Men jeg husker stadig duften af det spæde forår, lyden når man bankende støvlen mod målstangen for at få den bløde jord slået af, og fornemmelsen i skinnebenene når de lige skulle vænne sig til den hårde undergrund, og især glæden over igen at kunne komme ud og spille.

På årets første forårsdag kunne de fodboldglade drenge fra Faaborgs U16 hold endelig komme ud og lege med læderkuglen igen, og det var tiltrængt.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Vi er ved at være lidt trætte af at sidde ved en computer. Men jeg har holdt mig i gang med lidt løb og styrketræning, fortæller Ditlev Linder, og Casper Christensen tilslutter sig: – Ja, men vi har manglet en træner til at råbe af os.

Casper Christensen (til ve) skal til sommer starte i en 10. klasse på et sportsakademi i Sønderborg, mens Ditlev Linder (til hø) skal på sportsefterskole

Holdet laver normalt løbetræning til hvert eneste træningspas, og selv det har drengene glædet sig til: – Vi har for eksempel “tyskertræning”, som handler om at “løbe til du dør”, fortæller Casper med et skævt smil. – Den hårde løbetræning er nødvendig, men den er også sjov, fordi vi er sammen med vores kammerater og kan lave en konkurrence ud af det, siger Ditlev.

– Langt de fleste af os på holdet går på samme skole, og har spillet sammen i mange år. Selvom jeg har set nogle få venner de sidste par måneder, vil vi bare gerne snart i skole, fortæller Casper. – Ja, og vi har virkelig også savnet at komme ned på banen, savnet kammeratskabet på holdet. Vi havde også glædet os til at spille turneringskampe, siger Ditlev.

Deres træner, Åge Pedersen, er fyldt med både glæde over at komme på græs igen, men også vemod over snart at skulle sige farvel til holdet, især fordi sæsonen er blevet væsentlig afkortet. – Normalt starter vi udendørs sæsonen op for alvor i starten af februar, hvor vi igennem vinteren har spillet både indendørs en gang om ugen og udendørs det andet træningspas. Vi skulle også have spillet træningskampe i december, men holdet har ikke været samlet siden oktober. Jeg har trænet de her drenge siden, de var et U9 hold. Til sommer skal de fleste på efterskole, så holdet opløses. Jeg håber dog på, at klubben kan samle nok til at lave et U17 hold, fortæller Åge.

Lige nu glæder han sig over at få et par måneder mere sammen med holdet. – Jeg har opfordret drengene til at bruge løbeskoene her i vinter for at holde formen ved lige. Jeg skyder på, at ca. halvdelen har fået det gjort, siger han med et glimt i øjet.

Der bliver dog ikke nogen tyskertræning i dag. – Bortset fra en løbetur som opvarmning vil dagens træning dog først og fremmest handle om hygge, gensynsglæde og en sodavand til slut, og selvfølgelig spille fodbold, afslutter Åge smilende, inden han går over og byder de 20 forventningsfulde drenge velkommen.

Åge Pedersen (til hø) har fået ny medtræner, Carsten

Dagens træning starter med en påmindelse om ikke at komme til træning, hvis man føler sig sløj, og derefter en introduktion af Åges nye medtræner, Carsten: – Carsten bliver den søde, og jeg bliver den skrappe, siger Åge med et seriøst udtryk, men man fornemmer humoren underneden. Efter lidt yderligere praktiske informationer, sender han holdet ud på dagens løbetur.

Drengene begiver sig ud på dagens 2,5 km lange løbetur