Fredag eftermiddag forsvandt smykker for mere end 35.000 kr. fra Guldsmed Domino i Vestergade.

En rystet indehaver Louise Halken fortæller overfor Det Rigtige Faaborg:
– Nu er der gået et par timer siden det skete, men jeg er stadig både gal og ked af det på en gang. Jeg er så frustreret over, at det kunne ske, siger hun om episoden, der fandt sted fredag omkring kl 12.30.

Her kom to østeuropæisk-udseende kunder – en mand og en kvinde, ind i butikken, og stillede sig pænt i kø på den travle handelsdag, hvor der hele tiden var andre kunder i butikken.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Belært af erfaring, tænker jeg, at der kan være noget galt her, så jeg vælger, at vi er to ekspedienter på parret hele tiden, og lader de andre kunder i butikken vente. Parret er velsoignerede, meget venlige og manden viser også, at han har penge i pungen, fortæller Louise Halken.

Efter at have prøvet en del forskellige varer i butikken, beslutter parret sig for at handle.

– De beslutter sig for at købe to guldarmbånd, to guldringe, to sølvkæder og et ur. De vil gerne have det hele pakket ind i en æske, men det er lidt bøvlet, og det prøver jeg at forklare dem, men de insisterer på, at det hele bliver pakket til en gave, så det ender vi med at gøre, sukker hun.

Da gaven med alle smykkerne skal betales, går det op for manden i parret, at han alligevel ikke har euro nok, og han vil betale resten med et kort, der dog bliver afvist.

– For at være sikker på at pakken ikke lige pludselig forsvinder, ligger jeg den ud i bagbutikken, og det ender med, at parret går ud efter flere penge, fortæller Louise Halken, der på det tidspunkt stadig ikke aner uråd.

Parret vender dog ikke tilbage, og efter et par timer beslutter Louise Halken sig for at pakke gaven op, og få smykkerne tilbage til salg i butikken. Her går det op for hende, at de har været udsat et udspekuleret tricktyveri.

– Væk er de dyre guldsmykker, og på det tidspunkt aner jeg ikke, hvordan det er gået til. Først da vi får set videoovervågningen igennem, går det op for mig. Mens vi er ved at pakke gaven ind, lykkedes det simpelthen manden at liste guldsmykkerne ud af æskerne lige for øjnene af os, og de øvrige kunder i butikken. På videoen kan jeg se, at det tager cirka fire sekunder for ham at få smykkerne fra æskerne og ned i lommen. Han står lige foran os, og vi opdager intet. Det gør mig rasende, forklarer hun.

Tyveriet er anmeldt til politiet, der også har modtaget følgende signalement:

Mand og dame med østeuropæisk udseende.
Begge har mørkt hår, og er velsoignerede.
Manden er 35-40 år gammel, tynd, ca. 180 cm høj og med en vorte på det ene kindben.
Kvinden er ca. 60 år gammel, lille og kraftig af bygning.