Tekst/foto: Christina Bøgebjerg

Brugerne af huset “Direktøren” fik tirsdag en uventet gave.

Formanden for Faaborg Sommerspil, Søren Terndrup, mødte op i den tidligere direktørbolig ved slagterigrunden i Faaborg med en check på intet mindre end 50.000 kr.

Årsagen til den flotte gave var, at foreningen Faaborg Sommerspil har valgt at nedlægge sig selv i erkendelse af, at tiden med sommerspil i Faaborg er ovre – Måske I kan bruge den på den keramikovn, jeg ved I ønsker jer, sagde Terndrup under sin tale til de fremmødte.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Formanden for “Direktøren” Leo Øster og medlemmerne er ved at modtage den gode nyhed.

Gaven falder på et tørt sted. Selvom brugerne af “Direktøren”, som især er pensionister, betaler kontingent, er fremtiden for foreningen og især deres opholdssted uvis.

– Vores store ønske er, at vi kan få fast lejekontrakt med kommunen, gerne med tilknytning til “Direktøren” her på Havnegade. Vi vil dermed kunne indrette og vedligeholde lejemålet, fortæller formanden for foreningen “Direktøren” Leo Øster.

Medlemmerne istandsatte selv 1. salen i foråret med penge fra deres egen kontingentkasse, og huset trænger til yderligere forbedringer.

– Det begynder at kunne ses og mærkes, at huset har stået uopvarmet siden slagteriet lukkede, siger Leo Øster. Brugerne klarer sig i øjeblikket med elektriske radiatorer.

Leo Øster er glad for den tidlige julegave til brugerne i “Direktøren”.

– Med en fast kontrakt med kommunen har vi som forening også mulighed for at søge fonde, supplerer den pensionerede gymnasielærer og kunster Joan Andreasen. – Der er mange fonde at søge indenfor ældre-, social- og kunstområdet, fortæller hun.

Joan Andreasen med en gammel stofrulle, hun har købt billigt. – Jeg drømmer om at undervise her i huset i grafik, og selvom rullen oprindeligt blev brugt til stof, kan man godt lave grafiktryk på den.

Hvad fremtiden bringer, må de ca. 60 brugere i “Direktøren” afvente, men den flotte gave fra den nu tidligere forening Faaborg Sommerspil kan i hvert fald lune godt, uanset om den bliver brugt på en keramikovn eller istandsættelse.