Tekst/foto: Christina Bøgebjerg

Som et led i vores kampagne, hvor vi sætter fokus på den lokale nethandel, har vi besøgt Gårdbutikken Dyrenes Verden på Svanningehuse 31. Butikken har nemlig også en netshop, til dig der vil handle hjemme fra sofaen.

Tid, service og omsorg for både dyr og mennesker er omdrejningspunktet i den hyggelige gårdbutik, drevet af Anette og Aksel Nielsen. Her kan du finde stort set alt hvad hjertet begærer til dine kæledyr.

– Vi har mange kunder, der køber julegaver til deres egne eller andres dyr, fortæller Anette.

- Annonce -

Omsorgen kommer bl.a. til udtryk, når man ser det store juletræ midt i butikken, der er pyntet med forskellige julestrømper.

– Frem til 20. december kan du komme ind i butikken med din egen julesok med billede eller navn på dit kæledyr, så lægger vi godter i sokken, som du kan hente den 22-23. december, fortæller hun, mens hun peger på det store juletræ i rummet.


– Tid til god service er vigtigt for os. Vi er tre veterinærsygeplejersker, og kan således vejlede kunderne om for eksempel adfærd eller typen af foder, hvis dit dyr har allergi. En kunde fra Sjælland ville have “rene” godter lavet på naturlige råvarer til sin hund, så hun ringede for at få vejledning. Jeg opdagede, at hun efterfølgende havde fået lagt forkert varer i kurven på shoppen, men da jeg havde rådgivet om varen, kunne jeg bestille den rigtige til hende. Vi fik forleden også bestilling på økologisk hvede, man især bruger til hønsefoder, til en 3. sal i København, siger Anette med et skævt smil. – Og en mand fra England bestilte støvler. Så selvom webshoppen kun er 2 måneder gammel, har folk alligevel opdaget den, kan hun konstatere.

God service handler også om ærlighed og redelighed: – Man skal have det man har brug for. Så vi kan godt finde på at fortælle folk, hvis vi finder en vare overflødig, det kunne for eksempel være flere forskellige slags foder, hvis vi mener én slags er tilstrækkelig, siger hun.

Uanset om du bestiller foderposer eller større brugsting som deres hundekurve over webshoppen, kan du få det leveret til døren.

– Vi kører selv ud, såfremt modtageren bor i nærområdet, og ellers benytter vi GLS. Du kan også afhente det hos os, og hvis du i disse tider gerne vil undgå at skulle ind i butikken, kan du ringe eller skrive og lave aftale om, at det bliver sat udenfor. Det gælder også, hvis du ønsker at hente det udenfor åbningstid.

– Da webshoppen er meget ny, er hele varesortimentet ikke at finde derinde. Men ring eller skriv endelig, hvis du savner en bestemt vare derinde.

I denne kolde tid har mange et stort forbrug af træpiller. Er pladsen trang på bopælen, kan dine piller komme “på hotel” hos Anette og Aksel.

– Du ringer eller skriver bare til os, hvornår du kommer og henter en forsyning og hvor mange poser. Vi kan også køre ud med dem, hvis du bor i nærområdet, lover indehaveren.

Er du heldig, kan du få en lille dans og et “glædelig jul” fra Coco og Charlie, de to Rødhalede Grå Jago papegøjer, der bor fast i butikken.

Anette og Aksel holder traditionen tro åbent den sidste weekend før jul med masser af julehygge, selvom det vanlige traktement med æbleskiver og gløgg ikke er muligt i år. Men som altid er man velkommen til at komme og fælde sit eget juletræ fra deres plantage. De hjælper gerne med både fældning og netning, hvis du ikke lige har mod på at svinge en økse.

Du er meget velkommen i webshoppen på www.gaardbutikkendyrenesverden.dk og Anette og Aksel i Svanningehuse.