Under overskriften ”From All of Us to All of You” modtog beboere og ansatte på plejehjemmene i Faaborg-Midtfyn i dag, tirsdag den 15. december, en særlig ’goodiebag’ til deres frokost. Det er et initiativ fra en Falsled-borger og donationer fra virksomheder og private fra Faaborg-egnen, der har gjort det muligt.

En tidlig morgenstund i november fik designer Charlotte Kastrup fra Falsled en idé: Hun ville lave en indsamling til fordel for de ældre på plejehjemmene i Faaborg-Midtfyn. Og hun fik hurtigt flere med på ideen.Om baggrunden for indsamlingen fortæller Charlotte Kastrup:

– Jeg synes, det negative har fyldt alt for meget her i efteråret. Det er tid til at sprede lidt glæde og nogle positive ringe i vandet. 2020 har været et slemt år – ikke mindst for de ældre på plejehjemmene, der har været mere eller mindre afskåret fra deres kære, så jeg synes, at de fortjener lidt ekstra godt her op til jul,” fortæller hun.

Ved hjælp af Det Rigtige Faaborg fik Charlotte Kastrup gjort opmærksom på indsamlingen, og på få dage kom de nødvendige penge i hus – takket være donationer fra virksomheder og private på Faaborg-egnen. 

Det betyder, at alle plejehjem i Faaborg-Midtfyn Kommune i dag får tre styks goodiebag med hhv. hjemmebagt rugbrød, smør, røget ål, purløg, æggestand, snaps samt otte gaver til julebankospil.Formand for Sundhed og Omsorgsudvalget Herdis Hanghøi (V) glæder sig over initiativet og den store opbakning:

– Det er fantastisk at opleve det sammenhold og den omsorg for hinanden, som jeg synes, vi har set under coronakrisen – i hele kommunen. Der er rigtig mange, der har taget et ekstra slæb for at glæde andre. Det er dette initiativ et flot eksempel på. Det kan vi godt være stolte af, siger Herdis Hanghøi.

Fra alle os til alle jer
Dagens kulinarisk donation bliver givet under overskriften ”From all of us to all of you”, og det er tanken at gøre det til en tradition: Hvert år op mod jul at mobilisere civilsamfundet til at sende en tanke til nogle, der har særligt brug for det.

- Annonce -

For Charlotte Kastrup er det vigtigt, at indsamlingen skaber glæde for alle:

– Hele ideen er at vise, alt det vi kan, når vi står sammen. Og ved at give får du selv noget igen. Udover at det er en glæde at give, så er alle elementerne til denne lille juleoverraskelse købt lokalt, ligesom indsamlingen også er med til at give positiv opmærksomhed til dem, der har støttet, fortæller hun.

Der er i alt indsamlet 37.500 kroner. Et beløb, der gør det muligt både at servere røget ål med tilbehør og samtlige indkøbe bankogevinster til plejehjemmene. Det er elever fra Enghaveskolen, der har indkøbt bankogevinsterne. Som tak for hjælpen får eleverne 3.000 kroner i tilskud til en lejrskole.Frokosten gøres klar i Svanninge Hallen
Lars Stenner Bahl er en af dem, der med det samme bakkede op om Charlotte Kastrups idé. Som kok i Svanninge Hallen er det ham, der står for at pakke maden hygiejnemæssigt forsvarligt.

Leder af Steensvang Plejehjem i Millinge Linda Eckhardt var også hurtig til at bakke op om ideen og har stået for at koordinere med de øvrige plejehjem i kommunen.– Det er en større logistisk opgave, men det er jo det hele værd. De beboere, jeg har fortalt, at der kommer røget ål til frokost i dag, er blevet så rørte. Det betyder meget for dem, at det er andre borgere og virksomheder i Faaborg-Midtfyn, der har doneret penge til frokosten og dermed også sendt dem en tanke her i juletiden.