Louis Nielsen i Faaborg minder om vigtigheden af at få tjekket synet løbende og inviterer derfor til gratis synstjek i butikken 1. og 2. oktober.

Louis Nielsen i Faaborg tilbyder gratis synstjek i butikken mandag og tirsdag den 1. og 2. oktober. Her kommer synsekspert Dorte Scheel Hansen, og i fællesskab vil hun og butikkens egne optikere tilbyde gratis konsultation og rådgivning på synsområdet.

– Vi lægger hele tiden mere og mere vægt på kundernes øjensundhed, og derfor tilbyder vi gratis konsultation og rådgivning den 1. og 2. oktober, hvor vi tilbyder at undersøge, om dit syn har ændret sig, og om dine briller stadig passer til dit synsbehov. Vi har inviteret Dorte Scheel Hansen, der har solid og lang erfaring på området, så vi er sikre på, at vi har ekspertkræfter nok i butikken, fortæller John Tornhøj, der er chefoptiker hos Louis Nielsen i Faaborg.

Et synstjek er både for dem, der ikke bruger briller, og for dem, der i forvejen bruger briller, som ønsker at få undersøgt, om de fortsat passer optimalt til synet.

–  Ved en synstest foretager vi både en prøve af selve synsevnen – altså hvor godt man ser – og så undersøger vi også dine øjnes sundhed og ser på, om der skulle være begyndende tegn på sygdomstilstande. Selvom mange mennesker har sunde og raske øjne, er det alligevel vigtigt at få foretaget et sundhedstjek af øjnene med jævne mellemrum, for hvis der en dag opstår udfordringer, er der meget bedre chancer for at kunne forebygge eventuelle alvorlige sygdomstilstande, end hvis man sjældent eller aldrig får undersøgt sine øjne, fortæller John Tornhøj

Et sundt syn
Louis Nielsen rækker som optikerkæde ind i sundhedsområdet, og virksomheden har i mange år arbejdet med grundige sundhedstjek af øjnene i forbindelse med den almindelige synstest, og her opdager de løbende kritiske sygdomstegn. Således har optikerkæden nu mere end 230 dokumenterede sager, hvor der er registreret enten syns- eller livstruende sygdomme i forbindelse med et sundhedstjek.

En af dem er 37-årige Nick Okholm, der gik en tur til Louis Nielsen for at få taget en synstest. Her opdagede optikeren alvorlige sygdomstegn, og efter blot få timer lå Nick på Aarhus Universitetshospitals operationsbord, hvor et hold speciallæger måtte fjerne en hjernesvulst fra hans hoved.

– Så alvorligt er det heldigvis kun sjældent, men Nicks historie er stadig et rigtig godt vidne på, hvor vigtigt det er huske de regelmæssige synsundersøgelser, da synet og øjnene udvikler sig hele livet, fortæller John Tornhøj.

Det kræver tilmelding at få det gratis synstjek, og der er begrænsede pladser. Tilmelding kan ske i butikken i Torvegade 25c eller ved at kontakte butikken på telefon 9632 5058.