– SÅDAN!
Armene er helt i vejret.

Nogenlunde sådan lød de første ord, der kom ud af munden på Torben Søndergaard, da han tog sin telefon her til formiddag.

Sammen med Flemming Lunde og Henning Bahl udgør han den arbejdsgruppe i Faldsled der drømmer om, at landsbyens smukke og kystnære boldbane om to år, skal være forvandlet til et levende samlingspunkt for lokale indbyggere, instutioner og turister.

I dag nåede faldsledboerne lidt tættere på målet.

De har nemlig fået 450.000 kr. til projektet fra LAG-midlerne, og Faaborg-Midtfyn har ligeledes valgt at støtte planerne med 1.350.000 kr. i 2020.

– Det har været en lang process, så det er helt fantastisk at det nu lykkes at komme meget tættere på målet. Vi skal bruge cirka fem millioner kroner til hele projektet, og med de tilsagn vi nu har fået, så skal det blive lettere at få resten i hus, fortæller Torben Søndergaard.

Nu starter arbejdet med at kontakte de helt store fonde, nogle har allerede hørt fra arbejdsgruppen i Faldsled, mens resten kan regne med at blive kontaktet nu.

– Nu inviterer vi os selv på kaffe, og kan så vise dem, at det ikke kun er vores lille arbejdsgruppe, og resten af Faldsled der tror på projektet, men at både kommunen og LAG også bakker vores planer op.

En kommunal spareplan lukkede for et par år siden fodboldbanen i Faldsled, det samlede borgerne og med støtte fra netop Faaborg-Midtfyn Kommune har de udviklet en flot plan for området med et væld af faciliteter som for eksempel badehuse, sauna, en stor scene, udekøkken, træningsfaciliteter, beachvolley, multibane, handicaptoiletter, handicapvenligadgang til strand, krolfbane og siddemøbler.

Det bærende element i projektet, som LAG SØM giver penge til, er et stort anlagt promenadedæk i træ, som løber igennem aktivitetsområdet og fortsætter ud i vandet.

Sådan ser skitsen for området ud.