OPERATION MEGET MERE TANDSUNDHED

Er der gået mange år siden du sidst var til tandlægen?
Har du udskudt tandlægebesøget i flere år, selvom du er bekymret for dine tænder?
Så se godt efter her:

Tandlægehuset Faaborg, Mellemgade 17 og mere end 20 klinikker landet over slår dørene op for alle, der trænger til at få kigget tænderne efter.

Dato: LØRDAG D. 18. AUGUST 2018
Tid: KL. 10-13

Klik her for at tilmelde dig

Du tænker nok: Hvorfor i alverden vil de kigge mine tænder efter GRATIS?

Det vil de, fordi der er 20% af den danske befolkning som ikke går regelmæssigt til tandlægen. Dvs. en 1/5 af befolkningen har ikke været til tandlæge i mere end 5 år. Det giver økonomiske problemer for lægerne på længere sigt, da ubehandlede tandsygdomme kan medføre og forværre almene sygdomme.

Lige nu baserer politikerne budgettet for tandpleje på baggrund af de 80%, der går regelmæssigt til tandlægen. Siden 2013 er der kommet 110.000 flere ældre, som gennemsnitligt, og det betyder at der fra 2013 til 2018 er kommet 5 mio. flere tænder, som tandlægerne skal passe på. Dog har politikerne i år valgt at skære budgettet for tandpleje ned med 300 mio. kr, samtidigt med at de ønsker en bedre og billigere tandpleje.

Det synes vi er helt uholdbart. Vi mener ikke at man kan sætte færre penge af, når der er kommet 5 mio. flere tænder på 5 år, og når man ikke tager højde for tænderne på 1/5 af landets befolkning. Det svarer til at man forventer at få bygget et stabilt højhus, selvom man ikke sætter nok penge af til fundamentet, og i øvrigt ikke tager højde for jorden, det skal bygges på.

Tandlægerne i OPERATION MEGET MERE TANDSUNDHED arbejder GRATIS på dagen.