Faaborg Museum lader havelågen stå åben i weekenden, hvor alle interesserede er velkomne til at kigge ind.  Den hyggelige museumshave er nemlig en del af den landsdækkende event ”Åben Havelåge 2018”, hvor sprøjtegiftfrie haveejere viser deres have frem for at inspirere andre haveejere til at dyrke haven giftfrit. Vi håber, at rigtigt mange vil kigge forbi og få en god snak om havelivet.

Eventen Åben Havelåge 2018 skal skabe mere liv i de danske haver og inspirere danskerne til at lægge giften fra sig og dermed hjælpe naturen og skåne vores grundvand. En af dem, der har valgt at åbne sin havelåge, er  Faaborg Museum, viser gerne sin have frem for alle interesserede. 

Faaborg Museums havelåge er åben for besøgende søndag den 19. august mellem kl. 11 og 16.
Der er fri entré for alle til selve haven og museumscafeen.  Museets smukke have, der er omkranset af den okkerfarvede havemur og store kaskader af blåregn, er normalt en lukket have forbeholdt museets gæster. Mange gæster overraskes dog over den smukke have i hjertet af Faaborg, og museet vil derfor give alle adgang til at opleve denne lille fredfyldte oase i anledningen af denne landsdækkende event. Museet have har oprindeligt været en del af Konservesgårdens anlæg tilhørende museets stifter Mads Rasmussen. Haven blev anlagt efter arkitekt Jane Schul i slutningen af 90’erne.

- Annonce -

Der er udeservering fra museumscafeen, der tilbyder lækre frokostretter, kager, is og kolde drikke. Kommer man med børn, kan man også hygge sig i museets historiske havehus, der er omdannet til et lille værksted i anledning af udstillingen med Martin Bigum, Det Maleriske Nu.

Der er også mulighed for at købe billetter til selve museet og besøge de meget roste særudstillinger med bl.a. Fynboerne, Martin Bigum og John Olsen: http://www.faaborgmuseum.dk/udstillinger/aktuelle-udstillinger/

Sted: Faaborg Museum. Indgang via havedør ved Sundvængets p-plads bag museet.

Om ”Åben Havelåge 2018”

Det er Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi, der sammen står bag ”Åben Havelåge 2018”, som led i projektet Giftfri Have. Overalt i landet holder haveejere havelågen åben i weekenden 18. og 19. august for at vise deres giftfrie haver frem. Eneste krav til haveejerne er, at deres have skal være tilmeldt Giftfri Have, og der ikke må tages entre. Derudover er der ingen krav, og haveejerne kan derfor være både nybegyndere og garvede, selvforsynende med grøntsager eller rosenentusiaster.

Formålet med ’Giftfri Have’ er at hjælpe haveejere med at holde haven uden gift. Mange haveejere vil rigtigt gerne lægge sprøjtegiften på hylden men mangler erfaring i og praktisk viden om, hvad man så gør. I de Åbne Havelåger kan man få råd og inspiration og først og fremmest se, at det kan lade sig gøre i praksis og dermed skåne grundvandet, mangfoldigheden af vilde planter og dyr og menneskers sundhed.

https://www.giftfri-have.dk/arrangementer/

Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi og står bag initiativet ’Giftfri have’. I 2016 blev der solgt 20 tons gift mod ukrudt og skadedyr til brug i de danske haver. Med initiativet ’Giftfri Have’ vil vi hjælpe haveejere med at droppe giften i deres have. Vores mål er, at vi i 2020 har registreret 5.700 hektar giftfrie haver i Danmark. Det svarer til, at vi sammen kan sikre et sprøjtefrit areal på 10 m2 for hver dansker. Læs mere på www.giftfri-have.dk