I dag, torsdag sætter den lokale langdistance-løber Lisbeth Billeskov kurs imod Rumænien.

Her skal hun i den forestående weekend sammen med det danske løbelandshold deltage i EM i 24-timers løb. Som vi tidligere har fortalt så har donationer fra virksomheder og private gjort det muligt for Lisbeth Billeskov at kæmpe for de rød-hvide farver i det ekstreme ultraløb.

– Jeg er naturligvis spændt, og glæder mig til at komme afsted.
Jeg har varmet op med en række forskellige marathonløb, og nu gælder det.
Formen er god, humøret er højt, og alt er klar, fortæller Lisbeth Billeskov overfor Det Rigtige Faaborg.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Som navnet tydeligt antyder, så skal hun løbe 24 timer i streg, uden søvn, hvil eller planlagte pauser.

Det hele foregår i en park byen Timisoara i Rumænien.
Her venter en rundstrækning på 1,2 km., som de deltagende løbere skal forsøge at nå så mange runder på som muligt i løbet af 24 timer – fra lørdag kl. 10 til søndag kl. 10.
Temperaturen ventes i dagtimerne at ligge på 28-30 grader.

– Det længste jeg har løbet er 17 timer i træk, så jeg ved ikke ved ikke hvordan, jeg reagerer efter så mange timer i løbeskoene, men jeg har sat mig et forsigtigt mål om at løbe 200 km. på det døgn, jeg skal være i gang. Da jeg løb 17 timer i træk, tilbagelagde jeg 160 km, så 200 km synes jeg er et realistisk mål, lyder det fra Faaborg-løberen, mens fødderne endnu er på dansk grund.

For at nå sit mål skal Lisbeth altså gennemfører, hvad der svarer til cirka fem maratonløb på et døgn. Det kræver naturligvis masser af energi og væske, men der er ikke indlagt spisepauser eller linet frokostborde op langs ruten, så det der skal indtages vil formentlig ske i løb.

– Nogle løbere forbrænder op til en liter væske i timen, så der skal fyldes noget på. Det kræver selvfølgelig også en stor mængde energi at løbe uafbrudt i et døgn, så undervejs vil jeg forsøge at spise lidt melon, nogle bananer, smoothies, nødder, chokolade, skumfiduser og kakaomælk. Jeg har trænet mig op til at løbet et maraton på to kopper kakao, og plejer at have en god fornemmelse for, hvad jeg har brug for, så jeg har ikke lagt en stor plan for mit indtag under løbet, forklarer Lisbeth.

Sådan ser indholdet af kufferten ud, når turen går til EM i 24-timers løb.

Med på sidelinjen under hele løbet har Lisbeth sin kæreste Ulrik Pihl, der selv er en særdeles garvet løber med snart 600 marathon på sit cv. Han vil gøre sit bedste for at støtte og heppe sammen med resten af den danske lejr, der tager opstilling på ruten.

– Det betyder rigtig meget at have nogle med til at heppe på sig. Især når vi skal løbe på en kort rundstrækning på 1,2 km. Så ved jeg, at der aldrig er ret langt til et opmuntrende råb, når der er kriser, eller det gør ondt, for både smerter og kriser er en del af gamet, fortæller Lisbeth Billeskov.

Det Rigtige Faaborg følger Lisbeth under løbet i Rumænien, så hold øje med opdateringer på vores facebookside i løbet af de 24 timer, hvor Lisbeth kæmper for EM-guld til Danmark.