Freja er i gang med at udvikle Faaborg Sygehus til nyt boligkvarter med forskellige
boligformer og enestående grønne områder.

I en pressemeddelelse fortæller Freja at det nye boligkvarter kommer til at rumme både 1 og 2 plans rækkehuse samt lejligheder med altaner. I den gamle hovedbygning fra 1895 vil FAB bygge almene boliger.

– Vi vil skabe et helt unikt boligområde på den tidligere sygehusgrund, hvor vi bygger videre på de historiske rammer og lukker naturen ind. De nye bygninger vil blive placeret, så de skaber en dynamisk relation til omgivelserne og giver plads til varierede have- og gårdrum mellem husene. Vi ønsker at skabe et mangfoldigt kvarter med både lejligheder og rækkehuse, private og almene boliger. Det skal være et sted for folk i alle aldre, der gerne vil komme hinanden ved, siger adm. direktør i Freja ejendomme Karen Mosbech.

Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker at tiltrække 2000 nye borgere til kommunen inden 2030. Det stiller krav om nye og attraktive bosætningsmuligheder. Omdannelsen af Faaborg Sygehus er i den henseende en helt unik mulighed for at indfri ambitionerne om at tiltrække nye borgere, da ejendommen vil få en række enestående kvaliteter, du ikke finder andre steder, hedder det videre. Således arbejder Freja ejendomme aktivt for at få et eller flere bofællesskaber ind i det nye boligområde.

Luftfoto af området udarbejdet af Praksis Arkitekter.

De nye boliger vil være mellem 60 – 130 kvm og fordele sig over den gamle sygehusgrund.
Boligerne vil blive bygget tæt og lavt i en variation af 1 og 2 plans rækkehuse samt lejligheder med altaner. Praksis Arkitekter har udarbejdet en masterplan, der giver mulighed for at opføre ca. 10.400 etagemeter boliger i alt.

– I projektet har vi lagt vægt på at få liv mellem husene og skabe aktiviteter og fællesskab mellem beboerne. Vi vil skabe udendørsaktiviteter til alle aldre for eksempel træningsfaciliteter, petanquebane, opholdsområder, grillfaciliteter, sports og legepladser. Samtidig vil der være plads til at dyrke økologiske nyttehaver og opføre drivhuse, som alle beboere kan nyde godt af, siger Karen Mosbech.

De gamle smukke træer bevares i en park med egen sø, mens en masse grønne stier forbinder området med resten af byen. Meningen er at åbne området op, så alle fra Fåborg får deres gang i kvarteret. I den nye bebyggelse får hovedbygningen fra 1895 tegnet af arkitekt Frits Jørgensen en prominent placering. Tilbygningerne til hovedhuset bliver nemlig revet ned, så den smukke historiske bygning genvinder fordums storhed. Indenfor i hovedhuset på 4000 m2 vil FAB indrette almene familieboliger.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er der stor glæde over de nye planer for sygehusgrunden, som kommunen forventer vil skabe et nyt rekreativt område for hele byen og tiltrække nye borgere.

Borgmester Hans Stavnsager er glad for planerne for området ved Faaborgs tidligere sygehus.

– Omdannelsen af det gamle sygehus i Faaborg er med til at gøde den spirende optimisme, jeg fornemmer i byen, og jeg håber, at vi får skabt et boligområde med liv og fællesskab til gavn for hele Faaborg. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det kan blive et meget attraktivt sted at bo og leve. Det gamle sygehus har nemlig en af Faaborgs smukkeste beliggenheder med udsigt både til bakkerne og udover vores smukke, gamle købstad og det sydfynske øhav. Alligevel har sygehuset og de flotte bygninger stået tomt i nogle år. Derfor glæder vi os rigtig meget til, når der kommer liv i bygningerne på bakken igen, siger borgmester Hans Stavnsager.