Foreningen der arbejder med at renovere den tidligere kro i Korinth, har for alvor fået hul igennem til støttemidler fra fonde og puljer.

Det er ikke længe siden, at de frivillige kunne glæde sig over 825.000 kr. fra Realdania, og nu kan de glæde sig over, at der også er EU-midler fra LAG SØM på vej til deres arbejde.

Hele 400.000 kr. i LAG-midler ryger nu i puljen, der skal bruges på at omdanne den tidligere kro til Korinth Outdoor Hostel.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

I sin begrundelse for tilsagnet om støtte skriver LAG SØM:

Foreningen Korinth Kro vil puste nyt liv i Korinth Kro. Man vil renovere bygningerne og gentænke kroen som et moderne Korinth Outdoor Hostel, med cykelværksted og cykelhotel, udendørs hængekøjehus, udekøkken, vildmarksbad, bålplads og plads til hesten på stedets eget høhotel. Korinth Outdoor Hostel vil tilbyde overnatning i pæne, enkle værelser og udleje lokaler til fest, foreningsbrug, møder, kurser og lignende. Ansøger har tidligere fået LAGmidler til renovering af anneks og dette arbejde er tæt på gennemført. Hele projektet er omfattende, derfor er det opdelt i mindre delprojekter.

I anden etape af forvandlingen fra forsømt kro til forsamlingssted vil man renovere Borgersalen, som bliver mødested for lokale såvel som turister ved foredrag, fest, foreningsmøder og andre kulturelle arrangementer. Renoveringen omfatter Borgersal med tilhørende faciliteter, facade, veranda ved salen og 12 sovepladser yderligere. Udover frivillige, inddrages også elever fra SDE i renoveringsarbejdet. Når hovedbygningen er renoveret, er der skabt 72 sovepladser og desuden lokaler til møde- og kulturvirksomhed.