Krydsild i Sognegården

I Svanninge Sognegård er der her til formiddag et mylder af mennesker og et hav af krydser, der skal sættes.

Gennemsnitsalderen er noget højere end i Forum Faaborg, og formiddagskøen til stemmeurnerne noget længere. I alt er der 1.748 stemmeberettigede i afstemningsstedet. Der ses en del rollatorer og krykkestokke i Sognegården, hvor befolkningen i Svanninge og omegn har fragtet sig frem til valgstedet. Her skal valgoverblikket være skarpt, for der er mange krydser, der skal afgives.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Indenfor er stemningen præget af lokalkendskabet, og flere skal lige have vendt familie- eller verdenssituationen inden valgstyrerne udleverer stemmesedlerne.

– Har du ikke sommerfugle i maven, spørger en interesseret med blikket rettet mod Anstina Krogh, der stiller op for Socialdemokratiet og stammer fra Haastrup.

Ikke mindre end fem krydser skal de sætte i Svanninge. De to velkendte krydser til kommunal- og regionsrådet, et ekstra til Ældrerådet og ude foran i perlegruset står Lokalrådet, med Pusser Hansen i spidsen, klar med en ekstra stemmeseddel. Her skal 1.329 af borgerne stemme til lokalrådet i Svanninge, mens 419 haastruppere skal stemme om årets borgerbudget.

– Vi er glade for at det er mildt i vejret i dag, fortæller Pusser Hansen, for sidste år var det rigtigt koldt at stå herude.

En del vælgere havde på forhånd opgivet at forcere terræn og vinterkulde, hvilket har betydet, at 74 på forhånd havde afgivet deres brevstemme, det fortæller valgstyrer Lene Holm.