Børnepartiet går ind i kommunalvalget

Sent mandag eftermiddag satte en gruppe aktive børn deres håndmalede valgplakater op i Faaborgs lygtepæle.

Børnenes budskaber er en reminder om, at de voksnes politik også har konsekvenser for børn; at det er vigtigt, at tænke mere langsigtet end til den næste vælgerundersøgelse – og lytte til dem, der en dag skal overtage kommunen:

 • ”Bedre Internet” forlanger en dreng i håb om at de voksnes snak om ”Digital fremtid” – snart bliver nutid.

 • ”Børnesikkert internet” – ønsker en pige, som allerede ved, at nettet ikke kun fører gode ting med sig.

 • ”Nul skole efter 14:30” skriver én, der synes, at hun allerede har brugt nok af sin fritid på Skolereformen.

 • ”STOP mobning” er et opråb til ansvarlige voksne fra et barn, som selv ved hvor ødelæggende dét er.

 • ”Mere skoleskak” skriver en pige, der ved, at man bliver klog og strategisk af andet end bøger.

 • En anden lægger sig taktisk i kølvandet på regeringens nylige afgiftsnedsættelser på nødder og advokerer for ”Mere billig Nutella”.

 • En dreng har afluret de voksne lemfældige omgang med valgløfter og lover at ”give cookies” til alle…

  Flere partimedlemmer udviser en smuk og tiltrængt evne at tænke ud over egne politiske særinteresser: De står op for nogen, der ligesom dem selv har en meget begrænset politisk indflydelse: Nemlig dyrene! Med slogans som: ”Pas på liv i naturen”, ”Flere fuglekasser” og ”STOP racisme mod hunde”.

  Børnepartiet er – i modsætning til andre politiske partier – helt uden topstyring. Alle kan være med, lave plakater og mene lige hvad de vil! Der hersker dog en bred enighed om, at partiet skal være et godt eksempel for de voksne politikere – og helt undgå at nedgøre andre pga. race, tro, køn, hår- eller hudfarve.  Børnepartiet blev stiftet kort inden folketingsvalget i 2011. Også da kunne partiets valgplakater ses både i Faaborgs lygtepæle og på Facebook. Mange vælgere bemærkede, hvordan børnenes fantasi og farveholdninger langt overgik de voksne politikeres ensartede parader af tillidsvækkende smil – og en del erklærede, at de overvejede at stemme på partiet.

   

  - Annonce -
  Faaborg Bilpleje - Læs mere her

  Netop kreativiteten og æstetikken i børnenes kampagne er ingen tilfældighed: der er nemlig tætte forbindelse mellem Børnepartiet og Faaborg Børnebilledskole.
  Partiet håber, at ideen med at lave valgplakater og lære om både design og demokrati vil sprede sig fra Billedskolen til flere andre skoler i kommunen – og resten af landet.  Faaborg-Midtfyn Kommune har givet Børnepartiet lov til at tyvstarte valgkampen og hænge deres plakater op i Faaborgs lygtepæle allerede nu. Natur & Trafik har dog skønnet at plakaterne skal tages ned igen inden den 28. oktober, hvor de voksne politikere begynder at hænge deres plakater op – angiveligt pga. trafiksikkerheden. Derefter vil Børnepartiets plakater fra nuværende og tidligere valghandlinger blive udstillet på Faaborg Bibliotek helt frem til valgdagen den 21. november.